Ooit 'onbekend' in de JPL, nu €25 mil waard én opvallend in UCL: "Plays like a war criminal"

Dinsdag- en woensdagavond staat voor ons voetballiefhebbers heel erg vaak synoniem voor Champions League-avondjes en dat is deze week niet anders. Op speeldag twee van het kampioenenbal komen er heel wat interessante spelers in actie, die de Belgische nationaliteit hebben of ooit in de Jupiler Pro League actief waren. Eén daarvan is Strahinja Pavlovic; enkele jaren geleden nog in de basis bij Cercle Brugge. Ondertussen speelt hij bij Red Bull Salzburg, dat dinsdagavond Real Sociedad in de ogen keek.

Strahinja Pavlovic vs Real Sociedad

Strahinja Pavlovic is 22 jaar oud en werd een dikke twee jaar geleden door Monaco uitgeleend aan Cercle Brugge. Daar maakte hij meteen indruk en scoorde hij als centrale verdediger zelfs een doelpunt op zijn debuut tegen KV Kortrijk. Zijn prestaties kregen toen echter niet al te veel aandacht. Een dikke twee jaar na zijn JPL-passage speelt Pavlovic voor RB Salzburg, waar hij een sterkhouder is. Dat was dinsdagavond niet anders... Het was helaas niet genoeg voor punten, want Real Sociedad kwam met 0-2 winnen. En toch speelde de Serviër een opvallende match. Zijn voorkomen en ruige speelstijl maakte indruk. 

"Strahinja Pavlovic heeft een absurd fysiek profiel: 1m94 en lange benen die snel een grote afstand kunnen overbruggen."

"Die Servische centrale verdediger Pavlovic speelt als een oorlogscrimineel."

"Pavlovic terroriseert de bal."

"Pavlovic de slager."

"Pavlovic van Salzburg lijkt heel erg goed."

"Amai, wat een pass van Pavlovic."

"Als Man United terug wil keren naar het hoogste niveau, moeten ze centraal achterin denken aan Strahinja Pavlovic en Jean-Claire Todibo."

Strahinja Pavlovic vs Benfica

Op speeldag één van de Champions League slaagden de Oostenrijkers er wél in om te winnen, op het veld van Benfica. Een stunt waaraan Pavlovic bijdroeg.

"Benfica komt dicht bij de gelijkmaker, maar houdt stand, Baidoo en Pavlovic sterk" 

"Salzburgs nummer 31 Pavlovic is een erg goede stopper" 

"Er zit veel kwaliteit in de jeugd van Salzburg en dat is niet echt verrassend. Gourna-Douath, Bidstrup of Pavlovic zullen het ver schoppen" 

"Lucas Douath, Mads Bidstrup en Pavlovic zijn kwaliteitsprofielen" 

"Pavlovic is een defensief monster, zou een geweldige aankoop zijn voor een team dat met een laag blok speelt. Er is niet veel beters in Europa en verdedigen is zijn vak"

"Een centrale as met Baidoo & Pavlovic is monsterlijk" 

"Pavlovic is zo stabiel dat hij niet eens meer in het klassement voorkomt" 

"Ik zou nog steeds de nadruk leggen op Gourna en Pavlovic" 

Strahinja Pavlovic vs AS Roma

Vorig seizoen speelde Pavlovic nog ijzersterk in de Europa League tegen AS Roma.

"Hij lijkt geweldig, ik dacht niet dat hij zo'n voorzet in zich had"

"Zijn loopjes zijn soms agressief, maar hij is verre van slecht aan de bal. Mensen die dat denken kijken niet naar zijn wedstrijden"

"Pavlovic met de assist voor het winnende doelpunt tegen AS Roma, je ziet het graag"

"Ik vond Pavlovic geweldig voor Servië op het WK, en wat een bal heeft hij gegeven om te winnen van AS Roma. Hij is een zeer goede speler"

Strahinja Pavlovic Cercle Brugge Servië

Strahinja Pavlovic werd in de winter van 2020 voor zo'n tien miljoen euro gekocht door AS Monaco van het Servische Partizan. Een jaar later werd hij bij Cercle Brugge gestald, waarvoor hij tussen januari en juni tien wedstrijden speelde. Hij deed het daar zeker niet onaardig en scoorde zelfs één keer. Vorig jaar kocht RB Salzburg hem weg voor zeven miljoen euro. Daar is hij een echte sterkhouder én speelde hij zich in de nationale ploeg. Hij verzamelde al 29 caps en startte op het WK tegen Brazilië. Op z'n 22e is de grote centrumverdediger al €25 miljoen waard.

Pavlovic heeft zich de laatste tijd enorm ontwikkeld:

Ook interessant