LUCKY? 3de Nationaler promoveert verrassend naar 2de ondanks 6de plek ... 1ste jaar als fusieclub!

Erpe-Mere United promoveert naar Tweede Nationale, net als FC Lebbeke via de eindronde. Dit is al straf, maar wat het extra speciaal maakt, is dat de Oost-Vlaamse club het doet in het eerste jaar als fusieclub. FC Mere, toen in Eerste Provinciale, en KRC Bambrugge, toen in Derde Nationale, voegden zich namelijk eind vorig seizoen samen tot Erpe-Mere United en kwam dit seizoen uit in Derde Nationale. Dat ze zo snel al zouden promoveren, hadden ze dan ook totaal niet verwacht. Het promoveert namelijk via de einronde. 

Erpe-Mere United

Erpe-Mere United, of kortweg EM United, ontstond eind vorig seizoen uit KRC Bambrugge en FC Mere. Er was toen ook sprake van dat SK Aaigem en KFCO Burst ook mee gingen fuseren, maar vier clubs in één keer samenvoegen was administratief te zwaar. Bambrugge kan je misschien kennen door hun straf parcours in de Croky Cup enkele jaren geleden toen ze het schopten tot de laatste ronde voor de eersteklassers. 

Promotie

EM United begon dit seizoen in Derde Nationale en speelde op het veld van deelgemeente Bambrugge. Dat terrein is echter niet geschikt voor voetbal op een hoger niveau. Hierdoor zal de club in oranje en zwart op zoek moeten gaan naar een andere uitvalsbasis. Door de onverwachtse promotie is dit onvermijdelijk voor EM United. Het won in de eindronde namelijk met 3-1 van Pelt, die in tegenstelling tot EM wel de ambitie hadden om te promoveren. Het stijgt daardoor als zesde naar Tweede Nationale omdatLochristi, vijfde in de stand, in financiële problemen zit en bewust een stapje terug zet.