Ex-toptalent van KRC Genk maakt wel héél OPVALLENDE transfer naar... Japanse topclub!

Cerezo Osaka zal bij menig voetbalsupporters wel een belletje doen rinkelen. De club uit Osaka is een ware topclub in de Japanse J-League. Nadat ze in het seizoen 2015-2016 terug in de hoogste afdeling terechtkwamen, doet de club het zeer goed. In het seizoen 2021-2022 werd de club amper vijfde in de stand. Hierdoor ging de club op zoek naar versterkingen in het tussenseizoen. Één van deze versterkingen is onze landgenoot Jordy Croux. Net zoals een ander ex-Genks toptalent, is hij zelf énorm goed bezig in Japan.

Jordy Croux Cerezo Osaka

Jordy Croux is geboren in Hasselt op vijftien januari 1994. De geboren Limburger is een flankspeler en speelde in de jeugd voor Runkst VV en KRC Genk. Croux kon nooit echt doorbreken bij de club uit Genk en daarom werd hij in het seizoen 2013-2014 voor zes maanden uitgeleend aan OH Leuven. Hij kwam er amper zes wedstrijden in actie. In het seizoen 2014-2015 werd de flankspeler opnieuw uitgeleend, maar nu aan het Nederlandse MVV. In totaal kwam hij 38 keer in actie en kon hij er vijf keer scoren. Met deze cijfers kon hij dus de Nederlandse club overtuigen om hem definitief over te nemen.

Nederlandse carrière zet zich voort

In het seizoen 2015-2016 zet Croux diezelfde prestaties voort. In 38 wedstrijden lukt het onze landgenoot om acht keer te scoren. Dit leverde de flankspeler een mooie transfer op naar Willem ll. Bij zijn nieuwe club heeft hij het moeilijker om zich door te zetten. In januari 2019 beslist Willem ll om zijn flankspeler terug uit te lenen aan MVV. De uitleenbeurt blijkt een succes en levert hem een transfer op naar Roda JC. In het seizoen 2020-2021 komt hij 45 keer in actie voor de club. Hij weet dat seizoen ook zes keer te scoren.

Japans avontuur

In januari 2021 toont Avispa Fukuoka interesse in Jordy Croux en die gaat meteen akkoord. Aangezien de competitie pas in februari begint in Japan, kon Croux dus nog aansluiten tijdens de voorbereiding. Tijdens zijn periode bij de Japanse club kan de ex-Genk-speler in 71 wedstrijden tien keer scoren en geeft hij zes assists. Deze mooie statistieken leverden hem in januari een mooie transfer op naar Cerezo Osaka. De club waar onder andere Shinji Kagawa actief is.

Hieronder zie je een video van zijn periode bij Roda JC:

Ook interessant