Filip Joos heeft opmerkelijk advies voor Romelu Lukaku: "Het kan België Europees kampioen maken"

Moderator Gilles De Coster zat dinsdag in de podcast 90 Minutes weer samen met zijn gasten Filip Joos, Daan Heymans en Gilles Mbiye-Beya om het wekelijks over voetbal te hebben. In de achtste aflevering van dit seizoen had Joos opmerkelijk advies voor Rode Duivel Romelu Lukaku, iets waar menig voetbalspecialist nog nooit aan gedacht had!

Filip Joos 90 Minutes Romelu Lukaku

"Ik ga iets vertellen dat België misschien de Europese titel kan opleveren", verrast Joos. "Er is een filmpje van Lukaku en Tammy Abraham op de website van AS Roma en het heet "Know Your Teammate". Het is een soort quiz en op een bepaald moment laten ze Chris Smalling zien, die ze als klein poppetje hebben gezet. Abraham herkent zijn ploegmaat en Lukaku zegt: "Hey, man! I wear glasses, man."

"Ik wil nu weten of Lukaku lenzen draagt tijdens de match", gaat Joos verder. "Als hij dat nog niet doet, draag er! Ik heb het ook gehad en het verschil met en zonder lenzen is echt onwaarschijnlijk, zeker 's avonds", klinkt het bij de moderator van Extra Time, waar er veel negatieve reacties op kwamen.

Romelu Lukaku lenzen

Dat Lukaku ineens naar lenzen zou overstappen, is alleszins niet het geval. "Er is geen protocol om lenzen van Lukaku klaar te leggen of hij moet ze zelf in de kleedkamer al ingestoken hebben", vertelt gast Mbiye-Beya, die af en toe Rode Duivels interviewt in opdracht van de Belgische voetbalbond. "Ik dacht dat Lukaku een bril met gewone glazen als mooi accessoire droeg, zoals Nacer Chadli en veel andere mensen. Maar als hij echt minder goed ziet en al zijn zijn ogen nog vrij goed, dan nog moet hij het echt doen", zegt Joos als volleerd opticien. 

Lukaku ziet dit seizoen de goal alleszins goed staan bij AS Roma. De 30-jarige diepe spits scoorde zondag tegen Cagliari (1-4 winst) voor de zevende keer op acht matchen tijd. De aanvaller zal een sleutelfiguur worden tijdens het EK van volgende zomer in Duitsland.

Fragment van Filip Joos in 90 Minutes:

Beelden van de goal van Romelu Lukaku tegen Cagliari:

Ook interessant