Ex-club van Marc Degryse: 2e Provincialer promoveert via eindronde, eerste keer ooit 1e Provinciale!

Voor heel wat Belgische amateurclubs zit het seizoen er al een tijdje op. Andere clubs moesten nog volop aan de bak in eventuele eindrondewedstrijden of barragematchen. Zo ook KVC Ardooie. De West-Vlaamse club eindigde op acht punten van kampioen KSV Bredene in Tweede Provinciale. Om voor het eerst te promoveren naar de hoogste Provinciale reeks moesten er nog twee duels in de eindronde worden afgewerkt en dat deed de roodwitte club met glans. 

KVC Ardooie historie

De club speelt al haar hele geschiedenis in de Provinciale reeksen. Op 23 mei 1928 sloot de toenmalige VC Ardoye Sport zich aan bij de voetbalbond. In het seizoen 2019/2020 eindigde KVC Ardooie zoals we ze nu kennen op een tweede plaats in Derde Provinciale. Na een verblijf van maar liefst negentien seizoenen werd de promotie naar Tweede gehaald. Dit seizoen promoveert de club dus opnieuw. Het is de allereerste keer dat de West-Vlamingen zullen uitkomen in Eerste Provinciale. Nog een leuk feitje omtrent deze club is dat ex-voetballer en huidig voetbalanalist Marc Degryse ooit nog voor deze club speelde. 

KVC Ardooie promotie

Na een 61/90 en een welverdiende tweede plaats moesten de mannen van coach Pieter-Jan Ghyselen nog tweemaal aan de bak in de eindronde om promotie af te dwingen naar Eerste Provinciale. In de eerste wedstrijd werd met 0-2 gewonnen op het veld van Woudsport Houthulst. Een eerste stap in de goede richting. De tweede horde was Avelgem. Daar werd met het kleinste verschil gewonnen waardoor ze nu voor het eerst mogen proeven van Eerste Provinciale. 

KVC Ardooie promotie naar 1e Provinciale

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link