Ex-RSCA-spits ONTROOSTBAAR na penaltyfout in 100e minuut in 2-1 nederlaag: "Slechtste speler ooit"

Zaterdagnamiddag boekte Sheffield United zijn eerste overwinning in de Premier League dit seizoen. In eigen huis versloegen de Blades Wolverhampton met 2-1. Chris Archer (72') had de thuisploeg eerst op voorsprong gebracht, waarna Jean-Ricner Bellegarde (89') in het slot alsnog gelijkmaakte. Het venijn zat nog verder in de staart, want Oliver Norwood bracht Sheffield met een penalty in de honderdste minuut helemaal in extase. De 32-jarige Noord-Ier zette een strafschop om na een penaltyfout van Fabio Silva. Timothy Castagne deed het ondanks een nederlaag een pak beter bij Fulham. 

Fabio Silva vs Sheffield United

De ex-Anderlecht-spits, die voor paars-wit vorig seizoen nog elf keer tot scoren kwam in 32 matchen, mocht ruim tien minuten invallen, maar was na afloop ontroostbaar omwille van zijn overtreding.Ook de fans van Wolverhampton waren achteraf op 'X' (voorheen Twitter) niet te spreken over de prestatie van de 21-jarige Portugees. Voetbalflitsen verzamelde de negatieve reacties.

"Weeral een onhandige late penaltyfout van Fabio Silva. Het staat nu buiten kijf dat zijn transfer een witwaspraktijk was, toch? 35 miljoen pond voor vijf goals in 73 wedstrijden.'

"Het is tijd om Fabio Silva op te geven. Aardige jongen en hij heeft talent, maar hij is niet geschikt voor de Premier League. Hij past in een mindere competitie bij een grote ploeg, zoals is gebleken bij PSV en Anderlecht. De transfers onder Mendes waren een paar jaar slecht."

"Wat een waardeloze transfer was die van Fabio Silva naar Wolves? Hoeveel hebben ze weer voor die clown betaald"

" Fabio Silva had al binnen vijf seconden een rode kaart moeten hebben voor een elleboogstoot op het hoofd. Vergeet de duidelijke overtreding op Brewster niet."

"De penalty van Sheffield United is een beetje licht, maar tegelijkertijd ben ik het eens met de penalty. Op slow mo zijn de benen van de jongen geknikt, misschien al voor het contact, maar duidelijk en overduidelijk om hem niet te geven? Niet voor mij. Wat wel onbetwistbaar is, is dat Fabio Silva waardeloos is."

"Los van het transferbedrag moet het voor iedereen duidelijk zijn dat Fabio Silva GEEN Premier League-spits is.
Ik denk dat het tijd is om hem in januari te verkopen voor zo veel als we kunnen krijgen en te besparen op zijn salaris."

Bekijk hier de video van de wenende Fabio Silva na afloop:

Fabio Silva vs Ipswich Town

Ook eind september verliep het minder voor de jonge spits. Zo'n twintig minuten voor tijd mocht Silva nog invallen, in de hoop dat hij de 3-2 achterstand mee kon omdraaien. Helaas mocht het niet baten; de score veranderde niet meer, waardoor Wolverhampton uitgeschakeld werd. De fans van de Wolves hielden Silva nauwlettend in de gaten en ergerden zich vooral blauw aan het feit dat hij constant zijn tegenstanders zat te knuffelen. De transfersom van €40 miljoen die ooit voor hem werd betaald, wordt stilaan pijnlijk.

"Is dat nog steeds Fabio Silva die beste vrienden wil zijn met de tegenstander? Die kerel heeft de mentaliteit niet."

"Fabio Silva hebben we niet nodig. Overrated. Elke keer als ik hem zie spelen, begrijp ik de hype niet."

"Fabio Silva is meer geïnteresseerd in het knuffelen van Ipswich-spelers dan de match. Beschamend."

"Kunnen we allemaal akkoord gaan dat Fabio Silva een drama is? Te traag. Fysiek niet sterk genoeg. Een kolossale teleurstelling."

"Het eerste dat de volgende coach moet doen, is Fabio Silva buitengooien."

"We hebben €40 miljoen gespendeerd aan Fabio Silva. Hij is er nog geen één waard."

"Fabio Silva voor €35 miljoen pond naar Wolves is één van de slechtste transfers ooit."

"Fabio Silva heeft meer knuffels dan goals in de laatste drie jaar."

Fabio Silva vs Liverpool

Onlangs mocht Fabio Silva ook opdraven tegen Liverpool, maar dat werd allerminst een succes.

"Fábio Silva was f*ck*ng kak vandaag

"Fábio Silva, ga weg uit onze club!" 

"Als Fábio Silva een Premier League speler is, dan ben ik dat ook..." 

"Heeft Fábio Silva ooit al gescoord?" 

"Ik heb geprobeerd om geduld te hebben met Fábio Silva, maar hij heeft het gewoon niet. League 1 is zijn niveau"

Ook interessant