WOW! Anderlecht-sterkhouder verrast vriend en vijand: "Ze noemden me de Iniesta van Accra"

Sinds begin februari is Majeed Ashimeru een vaste waarde in de basiself van Vincent Kompany. In de thuiswedstrijd tegen Eupen kon hij zijn coach overtuigen en nu is hij al zes wedstrijden op rij een basisspeler ten koste van Kristoffer Olsson. Dat hij in het begin niet altijd speelde was niet gemakkelijk: "Mentaal is het soms wat moeilijk geweest voor mij, maar door de babbels met de coach en mijn naasten bleef ik geloven dat mijn kans zou komen." 

Majeed Ashimeru

Majeed Ashimeru is een Ghanees die opgroeide in degelijke omstandigheden, maar wel in een arme buurt, namelijk: Accra (de hoofdstad van Ghana). "Mijn papa geloofde er niet altijd in, maar het enige wat ik wou, was voetballen. Ik was altijd op pleintjes te vinden en daar noemden ze me de Iniesta van Accra. Ik had altijd een shirt aan van Iniesta en keek alle wedstrijden van FC Barcelona speciaal voor hem", vertelt hij aan het Nieuwsblad. 

De 24-jarige middenvelder van RSC Anderlecht wist van jongs af aan dat hij profvoetballer wou worden: "Toen ik tien jaar was gaven toeschouwers uit de buurt soms al een centje omdat ze zo genoten van me. Dat was het moment waarop ik wist dat ik het moest proberen om profvoetballer te worden". Ashimeru werd door Anderlecht weggeplukt bij RB Salzburg. 

Majeed Ashimeru was de Iniesta van Accra

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link