JPL-fans hebben duidelijke boodschap voor Brugs publiek in #CLUAND

Club Brugge zal het vanavond zonder sterkhouder Vanaken moeten doen. De middenvelder moet forfait geven wegens ziekte. Aan motivatie zal het niet liggen, aangezien dat de nederlaag in de recentste confrontatie nog fris in de gedachten zit. Anderlecht zal dan weer willen profiteren van de nederlaag van Union eerder op de dag om de koppositie over te nemen.

Gebeurtenissen eerste helft

Ondanks de afwezigheid van Vanaken laat blauw-zwart er geen gras over groeien in de openingsfase. Op de eerste corner van de wedstrijd kopte Brandon Mechele de West-Vlamingen op voorsprong. Enkele minuten later komt Club dicht bij de 2-0 via Skoras, maar Schmeichel maakt een nodige redding. Ook linksachter Meijer kreeg net voor het halfuur een grote kans, maar werd van een doelpunt verhinderd door Debast. De enige grote kans voor Anderlecht liet Dreyer in het slot van de eerste helft liggen.

Ondanks de vroege voorsprong bleef het Brugse publiek de hele eerste helft fluiten. Dat bleef niet onopgemerkt bij JPL-fans op X, die hun ongenoegen lieten weten: