Ex-Club-chouchou genomineerd voor speler van het jaar na 26 goals en 23 assists in... Singapore

Heel wat voetballers wijken op het einde van hun carrière uit naar Saudi-Arabië, de Verenigde Staten of keren terug naar hun thuisland. Ex-Club-aanvaller Maxime Lestienne koos echter voor een avontuur in Singapore bij Lion City Sailors. In 2022 verliet hij zijn club Standard om in Azië furore te maken. In zijn eerste seizoen wist hij al 16 goals te maken en leverde hij 27 assists af. Afgelopen seizoen deed hij nóg beter en daar wordt hij binnenkort misschien ook voor beloond.

Maxime Lestienne POTY

Lion City Sailors deed agelopen seizoen mee op drie verschillende fronten: de Singapore Premier League, de beker van Singapore en de AFC Champions League. In de competitie eindigde de ploeg van Lestienne tweede, met acht punten achterstand op de kampioen Albirex Niigata. Maxime Lestienne werd topscorer met maar liefst 25 goals in 24 wedstrijden. Ook de ranglijst van meeste assists werd gedomineerd door de Belg met 22 exemplaren. Ook in de bekercompetitie en de Aziatische Champions League, die beide nog aan de gang zijn, draagt Lestienne zijn steentje bij. Hij is vanzelfsprekend genomineerd voor speler van het jaar in Singapore.

Maxime Lestienne vs Tottenham

Op 26 juli 2023 speelde Lestienne met zijn club Lion City Sailors een oefenwedstrijd tegen het Engelse Tottenham. Hij wist ook toen heel wat fans van over de hele wereld te charmeren met een erg knappe assist.

"Ik had niet verwacht dat dit team uit Singapore twee Football Manager-wonderkids in hun team had, met Lestienne en Zivkovic."

"Lestienne was nog goed ook."

"Wat een bal van Maxime Lestienne. Niet iets wat je elke dag hoort: Lion City Sailors staat 1-0 voor tegen Tottenham."

"We kregen een doelpunt tegen van een team waar de eeuwige belofte Maxime Lestienne de ster is. Dat is Tottenham."

"Lestienne blijkt het extreem goed te doen, wat cool is om zien."

"Wat een bal van Lestienne voor die goal van Shawal."

Bekijk hier de knappe assist van Lestienne: