Wie is Joris Brys, voetbalpresentator bij Sports Late Night en ook actief bij Studio Brussel?

Sports Late Night is nu al enkele jaren een vaste waarde op Play 4 en Play Sports als het gaat om wedstrijdverslagen van de Jupiler Pro League. Eén van de presentatoren is er Bart Raes, maar ook Joris Brys passeert er regelmatig de revue. Tijd om deze sympathieke jongeman wat beter te leren kennen.

Wie is Joris Brys?

Joris Brys werd op 28 oktober 1988 geboren in Turnhout en is op moment van schrijven 34 jaar oud. Hij studeerde destijds Journalistiek aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Na zijn diploma ging hij in 2010 aan de slag bij de Antwerpse televisiezender RTV, om drie jaar later de overstap te maken naar betaalzender Play Sports van Telenet. Toen Gilles De Coster in 2017 even Sports Late Night niet kon presenteren, mocht de man zijn debuut maken als voetbalpresentator. En dat is hij op de dag van vandaag nog steeds. Al doet hij veel meer dan dat...

Play Sports en Studio Brussel

Joris Brys is ook aan het werk bij Studio Brussel. Zo presenteert hij er sinds 10 februari 2019 elke zondagmiddag 'Vuurland'. Na het overlijden van collega Christophe Lambrecht is hij er ook in de voormiddag te horen bij Studio Brussel. Samen met Fien Germijns en Eva De Roo mocht hij zelfs de veertiende editie van Music For Life presenteren. Eind 2022 ging Joris Brys samen met zeven andere BV's uit de kleren voor Kom op tegen Kanker. Ten slotte speelde de man in 2018 een bijrol in de serie 'De Dag' en voetbalde hij og in de jeugd van KFC Turnhout en Berchem Sport.