Ooit Belgisch toptalent bij beloften van Inter Milaan, nu bij ZEER verrassende ploeg uit … Roemenië!

Ken jij deze jonge Belgische belofte nog? Xian Emmers is een ex-speler van Inter Milaan en zal vooral gekend zijn voor zijn passage bij Waasland Beveren in het seizoen 2019-2020. Daarnaast is hij ook de zoon van ex-Belgisch international Marc Emmers. De aanvallende middenvelder van 23 speelt na enkele (mislukte) uitleenbeurten nu bij het Roemeense FC Rapid Boekarest 1923. 

Xian Emmers

De belofte begon met voetballen bij de jeugd van KRC Genk (net zoals Nolan Mertens die nu het mooie weer maakt bij de Genkse jeugd), waarna hij op amper 16-jarige leeftijd naar de jeugd van Inter Milaan verkast. Voor de hoofdmacht van de Italiaanse topclub speelt hij echter geen minuut en hij wordt in 2018 uitgeleend aan Cremonese dat op dat moment in de Serie B actief is. In de Serie B is hij toch vaak basisspeler, maar toch komt hij amper aan één doelpunt in twintig wedstrijden. Een seizoen later keert hij op uitleenbasis terug naar België. Uiteindelijk draait deze uitleenbeurt op een sisser uit. Hij komt amper acht wedstrijden in actie voor de Waaslanders.

Keuken Kampioen Divisie

Een seizoen later probeert Xian Emmers het in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Almere City wil de de Belgische belofte zijn carrière herlanceren. Daar toont hij dat het wel degelijk kan lukken. In zestien wedstrijden lukt het hem om zes goals te maken en vier assists te geven. Hierdoor is hij betrokken bij een doelpunt om de 77 minuten. Roda JC beslist in de zomer van 2021 om de jonge Belg definitief over te nemen van Inter Milaan. In Kerkrade is de de speler een vaste waarde in het team. Het vertrouwen van de coach doet hem zichtbaar deugd en hij scoort tien keer en geeft negen assists in 34 wedstrijden.

FC Rapid Boekarest

Na één seizoen verlaat Xian Emmers Nederland om zijn geluk te beproeven in Roemenië bij FC Rapid Boekarest 1923. De club is aan een uitstekend seizoen bezig en staat momenteel vierde in de competitie, maar in de beker gaat het heel wat moeizamer. De jonge Belg speelde in alle competities voorlopig dertien wedstrijden en kon daarin drie keer scoren.

Hieronder zie je een werelddoelpunt van Xian Emmers bij FC Rapid 1923: