Wie is Josimar Alcocer, 19-jarig talent waar Westerlo meer dan €1 miljoen voor betaalde?

Het blijkt misschien nog niet uit de stand na drie speeldagen, maar bij Westerlo zijn ze wel degelijk met veel ambitie aan het nieuwe seizoen begonnen. Dat mag ook wel, als je ziet welke spelers ze allemaal hebben binnengehaald. Er werd de laatste weken al fors geïnvesteerd. De laatste nieuwkomer luistert naar de naam Josimar Alcocer. Leer de tiener hier wat beter kennen.

Wie is Josimar Alcocer van Westerlo?

Josimar Alcocer is een Costa Ricaanse, actieve voetballer die sinds kort uitkomt voor Westerlo in de Jupiler Pro League. Alcocer is geboren op 7 juli 2004 en werd onlangs dus negentien jaar. Ondanks zijn jonge leeftijd brengt hij al aardig wat ervaring mee naar de Kempen. Alcocer debuteerde bij zijn club LD Alajuelense, actief in de eerste klasse van Costa Rica, al in 2021 en speelde er sindsdien 68 duels. De linksbuiten deed daarin acht keer de netten trillen en was vijf keer aangever. Westerlo betaalt nu €1,19 miljoen voor zijn diensten. Daarmee is hij de tweede duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van zijn club en de duurste sinds Froylan Ledezma in 1997. Veelzeggend!

Josimar Alcocer Costa Rica

Hij is nog piepjong, maar toch zullen ze bij Westerlo al behoorlijk hoge verwachtingen hebben van Alcocer, die op termijn de vertrokken Nene Dorgeles (die gehuurd was van RB Salzburg) moet vervangen op de flank. In zijn thuisland is Alcocer zeker geen onbekende naam meer. Hij speelde in het verleden al voor de Costa Ricaanse U15 en U20 en maakte in maart 2023 zijn debuut voor de A-ploeg. Ondertussen speelde hij twee keer mee in de Nations League, heeft hij twee oefenmatchen op de teller én mocht hij vier keer opdraven tijdens de Gold Cup. Scoren deed hij nog niet. De marktwaarde van Alcocer bedraagt momenteel €225.000. Benieuwd naar zijn prestaties!