2de Provincialer pakte dit seizoen slechts 1 punt ... helft van kern naar ambitieuze dorpsgenoot!

Elke Belgische voetbalfan kijkt wel eens naar de wedstrijd van zijn/haar favoriete voetbalploeg, maar hou jij ook de lagere reeksen in België in de gaten? Wij bij Voetbalflitsen zagen dat K.V.V. Duffel, een ploeg uit Tweede Provinciale, dit seizoen slechts één punt kon sprokkelen in dertig wedstrijden. Ze scoorden amper zeven goals en kregen er maar liefst 104 binnen. Toch erg opvallend, zeker gezien de reeks waar ze zich in vertoeven. Dit zijn eerder statistieken dat je zou verwachten op het allerlaagste niveau in Vierde Provinciale. 

K.V.V. Duffel

K.V.V. Duffel, voluit geschreven als Koninlijke Vlug en Vrij Duffel, is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 6461. De ploeg uit Duffel speelde in 2015 voor de eerste keer in Eerste Provinciale, maar dat hielden ze niet lang vol. Hun clubkleuren zijn geel en zwart, zoals het logo ook doet vermoeden. Opvallend, dorpsgenoot SC Duffel werd dan weer dominant kampioen in Vierde Provinciale C met 85/90 en 155 gemaakte goals. Volgend seizoen zullen ze hoogstwaarschijnlijk in dezelfde reeks in Derde Provinciale uitkomen. Een derby om naar uit te kijken!

De opkomst van SC Duffel verklaart ook waarom KVV Duffel het zo slecht doet. SC Duffel maakte een herstart door in Vierde Provinciale nadat het in het seizoen 2019/2020 nog forfait moest geven in Tweede Amateur. De club deed het goed in de nationale reeksen, maar kon het financieel niet meer aan. KVV Duffel wilde niet fusioneren, maar daar draagt het nu de gevolgen van. De helft van de kern stapte over naar SC Duffel, dat op een veld vier kilometer verderop speelt. KVV Duffel schoof zo de jeugd massaal door om hen kansen te geven, maar door een gebrek aan ervaring, zijn ze machteloos in Tweede Provinciale. Degradatie hadden ze wel verwacht, want in het coronaseizoen haalden ze ook amper punten.

K.V.V Duffel

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link