AC Milan hebben 1 wens over 'monster' Joshua Zirkzee na nieuwe stunt tegen rivaal Inter

Bologna is dit seizoen dé revelatie in het Italiaanse voetbal. Na zestien speeldagen staan de Noord-Italiaanse stad op een vierde plek in de Serie A en dat biedt virtueel een plekje in de groepsfase van de Champions League voor komend seizoen. Daarnaast stootten ze woensdagavond ook door naar de kwartfinale in de Coppa Italia na een stunt in San Siro. Na verlengingen werd het 1-2 tegen Inter Milan. Joshua Zirkzee, twee seizoenen geleden nog uitgeleend aan RSC Anderlecht, was goed voor twee assists in 35 minuten. De AC Milan-fans vinden dit het definitieve teken om hem binnenkort aan te kopen...

Bologna revelatie in Italië

De 22-jarige Joshua Zirkzee werd in het seizoen 2021-2022 door Bayern München uitgeleend aan RSC Anderlecht en in het Lotto Park deed hij het uitstekend. Paars-wit wilde hem (terecht) definitief inlijven, maar dat was financieel niet mogelijk. Bologna kocht hem vorig seizoen voor 8,5 miljoen euro over en die transfersom is hij tegenwoordig zeker waard. Na een moeilijk seizoen met blessureleed is hij dit seizoen (net als zijn ploeg) dé revelatie in Italië. Tegen Salernitana brak Zirkzee al een record en woensdag was hij mede verantwoordelijk voor de bekeruitschakeling van Inter. Bologna is zo nog actief in de Coppa Italia en staat knap vierde in de Serie A, terwijl Thiago Motta er de coach is.

Joshua Zirkzee AC Milan

Na achttien matchen staat de teller van Joshua Zirkzee op acht goals en vier assists. In de bekerwedstrijd tegen Inter was hij woensdagavond goed voor twee assists in de 1-2 zege op San Siro. De fans van AC Milan zijn nog op zoek naar een nieuwe spits voor komend seizoen en zijn er 100% van overtuigd dat Zirkzee dat moet worden. Ze zien in hem de 'nieuwe' Zlatan Ibrahimovic en vinden hem bijvoorbeeld een beter keuze dan Jonathan David (ex-Gent), die ook op het vervanglijstje staat. Van Bayern naar Anderlecht, van Anderlecht naar Bologna, van Bologna naar AC Milan? Het kan zomaar! Sommige Milan-fans willen zelfs de verhuurde Alexis Saelemaekers (ook actief bij Bologna) in de deal betrekken...

"AC Milan moet bankroet gaan voor Thiago Motta en Zirkzee. Zirkzee is een technisch meer begaafde spelers dan Rafael Leao"

"Jonathan David is geen goede spits, ik snap niet waarom Milan überhaupt naar hem keek als spelers als Zirkzee bestaan" 

"Motta + Zirkzee. We moeten deze mediacampagne tot juni voortzetten. Als ze naar een andere Italiaanse club buiten Milan gaan (de enige die ze nodig heeft) zweer ik dat ik van de vierde verdieping van Via Aldo Rossi 8 spring" 

"Fondsenwerving om Zirkzee naar AC Milan te halen?" 

"Zirkzee elk moment van de dag! Bewezen goalgetter en hij is het antwoord op onze gebeden"

"Zirkzee elke dag van de week" 

"Hij was geweldig tegen Inter gisteren, klaar voor een grote club" 

"Geef me Zirkzee nu al" 

"40 miljoen euro is veel, maar in mijn ogen is hij het waard" 

"Er is geen voetballend vermogen dat voldoende is voor de Serie A en Europees voetbal dat David meer heeft dan Zirkzee. Tempo, kracht, aanspeelpunt, vasthouden, in de lucht, afmaken, mentaliteit in grote wedstrijd ... noem maar op, Zirkzee is een monster"