Verrassende 1e Nationaler plots grote kanshebber op promotie ... enige ploeg met licentie?

De kans bestaat dat de eindronde voor een plek in 1B wordt gespeeld met maar één ploeg. Hoezo? Zes teams in Eerste Nationale strijden momenteel voor vier tickets voor de eindronde en drie daarvan hebben geen licentie aangevraagd voor 1B. Voor één van die zes lijkt de kans op promotie daardoor opeens groot, namelijk Knokke. Het vroeg namelijk wel een licentie aan, staat momenteel derde en zit in een heel goede vorm. 

Eerste Nationale

Competitieleider Dessel Sport en het nummer drie uit de huidige ranking, Olympic Charleroi, gaven eerder al aan geen licentie aan te vragen en komen dus niet in aanmerking voor een promotie naar 1B. Lang leken Patro Eisden, Dender EH, RFC Luik en Wezet dan uit te gaan maken wie wél zou promoveren, maar dit liep niet zoals gepland. 
Wezet is al helemaal weggezakt naar plek tien, terwijl de drie andere teams ook verre van consistent presteerden. 
Met nog vier speeldagen voor de boeg is het dus nog razend spannend aan de top in Eerste Nationale

FC Knokke

FC Knokke won vier van haar laatste vijf duels en als het deze uitstekende vorm kan verderzetten, zouden ze wel eens in de top vier kunnen eindigen. En als ook Dessel Sport en Olympic Charleroi zich weten te handhaven in de top drie, dan zou de vierde deelnemer wel eens zeker kunnen zijn van promotie.

Fc knokke licentie eerste nationale 1B

Ook interessant