Wie is Cihan Canak, de 18-jarige diamant van Standard met Turkse roots?

Bij Standard hebben ze vorig seizoen serieus afgezien. De o zo trotse Luikse club kampt al enkele jaren met financiële problemen en moest dat vorig seizoen toch bekopen in de sportieve resultaten. De Rouches kenden een vreselijk seizoen, maar hopen met de opkomst van enkele jonge talenten toch weer te groeien. Denk maar aan Lucas Noubi die vorig seizoen al z'n debuut maakte. Wie daar ook mag bij gerekend worden, is Cihan Canak.

Wie is Cihan Canak van Standard?

Wie dit seizoen in de Jupiler Pro League goed heeft opgelet, heeft ongetwijfeld een ruwe diamant zien lopen aan de boorden van de Maas. Zijn naam is Cihan Canak. Canak is een vleugelaanvaller die uitkomt voor Standard. Geboren op 24 januari 2005 is hij amper achttien jaar. Canak is een vinnige winger met een aardige dribbel in huis en is volgens kapitein Noë Dussenne enorm sterk één tegen één. 

Wanneer maakte Cihan Canak zijn debuut voor Standard?

Op 26 december 2021 werd een grote droom van Cihan Canak eindelijk werkelijkheid: de jongeling mocht toen onder coach Luka Elsner vier minuten invallen tegen Zulte Waregem. Hij was een van de jongst ingezette spelers van vorig seizoen. In het seizoen 2022-2023 kreeg hij meteen minuten en beloonde nieuw coach Deila met een assist voor de gelijkmaker tegen KAA Gent op speeldag één.

Voor welk land speelt Cihan Canak?

Cihan Canak is afkomstig uit Verviers en is dus een Belg. Het hoeft niet te verbazen dat Canak een vaste klant is in de nationale jeugdreeksen van België. Zo speelde hij ondertussen al acht matchen voor de U17 en maakte hij in 2022 zijn debuut voor de U20. Helaas kiest de jongeman officieel voor Turkije. Zijn woorden waren duidelijk: "De geruchten dat mijn club mij zou beïnvloeden om voor België te kiezen, zijn vals. Ik ben Turks en zou graag voor mijn nationale ploeg willen spelen.". Canak is helaas niet het enige talent dat wij dreigen te verliezen.

Aan talent alvast geen gebrek bij de jonge Canak: