Wie is Kelvin John, het 20-jarig toptalent van KRC Genk met reeds 6 caps voor Tanzania?

Jong Genk is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na twee speeldagen staan ze zowaar op kop in de Challenger Pro League. Eén van de uitblinkers is (opnieuw) Kelvin John, een 20-jarige aanvaller uit Tanzania die in de toekomst wel eens zijn kans zou kunnen krijgen bij de A-ploeg. Hoog tijd om hem wat beter te leren kennen!

Wie is Kelvin John van KRC Genk?

Kelvin Pius John werd geboren op 10 juni 2003 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. Hij is afkomstig uit Tanzania en wordt voornamelijk als rechtsbuiten uitgespeeld. De Limburgers plukten John in 2021 weg uit de Brooke House FA en gaven hem een contract voor drie seizoenen. Dit seizoen komt John opnieuw uit voor Jong Genk, de beloften van Genk uit de Challenger Pro League. Hij is er goed aan het seizoen begonnen, met twee overwinningen op een rij en tevens ook twee doelpunten en één assist. 

Kelvin Pius John Jong Genk Challenger Pro League

Kelvin John maakt nog geen officieel deel uit van de A-ploeg van Genk, maar mocht twee seizoenen geleden wel al eens invallen tegen KAS Eupen. Op 3 april 2022 viel hij toen acht minuten voor tijd in tegen de Panda's (5-0 zege). Indien hij zich goed kan doorzetten bij de beloften, is de kans groot dat hij binnenkort wel nog minuten zal maken bij de A-ploeg. Het is ook mooi om te zien dat de jonge rechtsbuiten goed hersteld is van zijn (zware) enkelblessure. Een ander Genks toptalent is Mike Pendeers, de toekomstige opvolger van Maarten Vandevoordt.

Kelvin John Youth League en Tanzania 

In het verleden maak Kelvin John ook al meermaals indruk in de Youth League, de Champions League voor jeugdspelers. In de vijf gespeelde duels was hij goed voor drie treffers en twee assists, bijvoorbeeld tegen Chelsea en FC Köln. In zijn thuisland Tanzania is John alvast een echte ster: hij zat er voor het eerst in de kern op 16-jarige leeftijd. Zijn debuut maakte hij op 15 maart 2021 en ondertussen verzamelde de aanvaller al zes caps. Op Instagram is hij alvast populair: hij telt al zo'n 278.000 volgers. Zijn grote voorbeeld zal ongetwijfeld Mbwana Samatta zijn.

Op speeldag één scoorde Kelvin John tegen SK Beveren: