Aad de Mos niet te spreken over aankoopbeleid RSCA: "Deze 2 transfers zijn geen spelers voor hen"

Aad de Mos is 75 jaar geworden. We kennen de Nederlander als iemand met een uitgesproken mening, die niet bang is om die mening ook te laten horen. In een interview met het Nieuwsblad had hij zo een flinke portie kritiek voor RSC Anderlecht en Antwerp. In het bijzonder op de mensen die de club leiden: "Het probleem is dat die clubs geleid worden door miljonairs die willen koketteren (pronken) met grote namen. Paul Gheysens is daar een goed voorbeeld van. Ze staren zich blind op de verpakking en kijken niet naar de inhoud."

Aad de Mos

Niet alleen over de voorzitter van Antwerp had hij een mening klaar, ook voor RSC Anderlecht was hij niet mals. "Als ze nu uit de top vier vallen komt dat door een gebrek aan stabiliteit. Soms spelen ze de pannen van het dak, maar soms is het gewoon rotslecht. Zoals toen ze Europees uitgeschakeld werden door Vitesse. Zo een groot instituut dat zich laat rollen door de nummer zes uit Nederland... Vind ik onbegrijpelijk. Net als hun transfers", aldus de ex-trainer van onder andere KV Mechelen. 

Peter Verbeke

Bij zijn mening over de transfers van RSC Anderlecht richtte hij zich speciaal tot technisch directeur Peter Verbeke: "Hoedt en Magallan. Dat zijn geen spelers voor een club als Anderlecht. Magallan was wat mij betreft zelfs nooit binnengeraakt bij Ajax en Hoedt is altijd goed voor domme, rare dingen. Dat was ook al zo bij Lazio. Peter Verbeke is een aardige man, maar een buitengewone technisch directeur is hij niet.” Toch ziet de Nederlander ook een positief punt. "Er mag wel eens een goeie tussen zitten, toch? Sergio Gomez was een schot in de roos", gaf de inmiddels 75-jarige Nederlander toe.  

Aad de Mos over Paul Gheysens miljonair die wil kroketteren

Ook interessant