De spelers met de hoogste marktwaarde per JPL-club (met Skov Olsen, Orban en Vermeeren)

Het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League staat voor de deur met dit jaar maar zestien ploegen in plaats van achttien. Het is daarom zeer interessant om de meest waardevolle speler per club eens op een rijtje te zetten. Zo zien we welke talenten zich verder zullen ontwikkelen of deze zomer nog andere oorden zullen opzoeken. 

Meest waardevolle speler per JPL-club

Wanneer we de marktwaarden bekijken, vallen er al enkele zeer bekende en te verwachten namen op. Na zijn glansprestatie van vorig seizoen, is Gift Orban de meest waardevolle speler van onze competitie. Ook namen als Mike Trésor, Arthur Vermeeren, Victor Boniface, Zeno Debast en Mandela Keita waren te verwachten. Vermeeren is, ondanks zijn jonge leeftijd van achttien jaar, één van de grootste talenten in onze competitie en hij heeft dan ook de tweede grootste marktwaarde. Indien hij dat kan bevestigen volgend seizoen, zal zijn waarde zeker de pan uit swingen. 

Enkele verrassingen

Niet elke naam op de lijst is de meest voordehandliggende speler. Zo is Andreas Skov Olsen de nieuwe naam bij Club Brugge na het vertrek van Noa Lang naar PSV. Standard vond deze zomer met Zinho Vanheusden hun meest waardevolle speler te leen bij Inter Milaan. Ook enkele niet-topploegen slaagden erin om goudhaantjes naar hun club te krijgen. Deze namen staan verder nog in het lijstje: Adem Zorgane, Ayase Ueda, Adbelkahar Kadri, Nikola Storm, Ravil Tagir, Konan N'Dri, Daiki Hashioka en Mickaël Biron. 

Hieronder kan je enkele highlights bekijken van Noa Lang tegen PSG in de Champions League van 2021-2022. Hij is niet langer de meest waardevolle speler van Club Brugge.