5 jaar geleden speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk op het WK ... hier spelen de titularissen nu!

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat de Belgische voetbaldroom verloren ging. Op het WK in Rusland waren de Rode Duivels bezig aan een prachtverhaal. Na een overwinning tegen topfavoriet Brazilië in de kwartfinale leek België op weg naar een eerste wereldtitel in haar geschiedenis. Helaas was het Frankrijk die dit verhaal in de weg stond; dankzij Umtiti won Frankrijk met 1-0. Wij bij Voetbalflitsen bekeken de Belgische basisopstelling van die wedstrijd en gingen op zoek bij welke club deze elf nu aan de slag zijn.

Frankrijk-België WK 2018

Thibaut Courtois stond toen uiteraard in doel. Ook in die periode behoorde hij al tot één van de beste doelmannen ter wereld. Alleen is de vraag of hij nog Rode Duivel blijft na het voorval rond de kapiteinsband van vorige maand. Sinds 2018 is er veel veranderd in de verdediging van de Duivels. Vincent Kompany is volledig gestopt met voetballen, maar is wel de enige die volgend jaar aanwezig zal zijn in de Premier League. Hij bracht Burnley afgelopen seizoen terug naar het hoogste niveau als trainer. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen kwamen allebei terug naar de Belgische competitie. Vertonghen probeert Anderlecht terug op de rails te zetten, terwijl Alderweireld met Antwerp de Champions League ingaat. Die tweede is misschien nog het meest in vorm, maar verliet na het WK in Qatar de nationale ploeg.

Een middenveld op de terugweg

Moussa Dembéle is volledig gestopt met voetballen. Nacer Chadli,Axel Witsel en Marouane Fellaini zijn gestopt bij de Rode Duivels. Witsel speelt wel nog op hoog niveau, maar kent de bank van Atlético Madrid beter dan hun veld. Kevin De Bruyne daarentegen is misschien zelfs nog beter dan vijf jaar geleden. De nieuwe kapitein van de Duivels won afgelopen seizoen nog de Champions League met zíjn Manchester City. 

Een aanval op zoek naar onderdak

Romelu Lukaku en Eden Hazard weten op dit moment niet waar hun toekomst ligt. Hazard is momenteel clubloos na zijn zwakke passage bij Real. Lukaku gaat, tegen zijn zin, terug naar Chelsea, dat een oplossing voor hem zoekt. Beide spelers weten dus niet welke kleuren ze volgend jaar zullen verdedigen. Invallers van de verloren halve finale tegen Frankrijk waren Carrasco, Batshuayi en Mertens. Zij spelen nu respectievelijk voor Atlético Madrid, Fenerbahçe en Galatasaray.

frankrijk belgie 1-0

Zie hier de (spijtige) goal van Umtiti tegen België...

Ook interessant