FEEST! Deze 4de Provincialer is de eerste kampioen in België van 2022, 27 jaar gewacht op een titel!

De eerste kampioen van het land is gekend! Die eer is weggelegd voor het Antwerpse KVC Oostmalle. Afgelopen weekend moest de ploeg uit Antwerpen niet spelen in Vierde Provinciale A, maar toch zijn ze kampioen door hun grote voorsprong op het nummer twee. Met nog vier speeldagen voor de boeg hebben ze twaalf punten meer dan de tweede Meerle. KVC Oostmalle mag zich zo de eerste kampioen noemen van het seizoen 2021-2022. 

KVC Oostmalle

KVC Oostmalle speelt voornamelijk in het groen en de Eerste Ploeg wordt geleid door Dave Smets en Didier Guillaume. De Antwerpenaren spelen dit seizoen in Vierde Provinciale, reeks A. Het is een reeks die aan het begin van het seizoen begon met vijftien ploegen, maar Maria ter Heide werd geschrapt en zo bleven er nog maar veertien clubs over. Van de 21 gespeelde wedstrijden wonnen ze er zeventien, speelden ze er eentje gelijk en verloren ze er maar drie.

Ze waren niet bij te houden dit seizoen en dat zie je ook aan hun doelpuntensaldo. De Antwerpenaren maakten maar liefst 72 doelpunten en zijn daarmee de productiefste club uit de reeks. Ook de verdediging mag in de bloemetjes gezet worden, want met maar 29 tegendoelpunten hebben ze ook de sterkste defensie. KVC Oostmalle mag volgend jaar opnieuw aantreden in Derde Provinciale, proficiat! 

KVC Oostmalle kampioen in vierde provinciale A Antwerpen

Ook interessant