RESPECT! Geboren met 1 arm, maar nu 23 goals in 28 matchen in 2e Provinciale: ex-JPL-speler!

Ken jij Benji Commers al? De 29-jarige aanvaller speelt tegenwoordig bij FC Averbode-Okselaar in Tweede Provinciale A van Vlaams-Brabant. Hij heeft dit seizoen al 23 goals gemaakt in 28 wedstrijden. In een ver verleden was Commers actief bij Sint-Truiden. Het bijzondere aan deze spits is, dat hij slechts één arm heeft. Toch heel erg knap wat hij allemaal op het veld doet.

Benji Commers

Benji Commers is geboren met een linkerarm die stopt ter hoogte van zijn elleboog. Dat kon hem niet stoppen en hij wou toch voetballen. Commers komt uit de jeugdopleiding van Sint-Truiden, in 2010 mocht hij debuteren in de Jupiler Pro League tijdens een wedstrijd tegen Anderlecht. Helaas voor hem moest hij vertrekken bij de Limburgse ploeg.

Hij besloot om naar KFC Diest te trekken. Hoewel hij van opleiding een linksachter is, speelt hij tegenwoordig als linksvoor of zelfs als spits. Bij Diest vond hij snel zijn draai. Op zeven jaar tijd scoorde Commers maar liefst 79 doelpunten. Sinds dit seizoen komt de aanvaller uit voor FC Averbode-Okselaar, waar hij meteen een vaste waarde in de ploeg is. In 28 wedstrijden kon hij al 23 keer het doel vinden. Daarmee is Commers tweede in de topschutterstand, enkel Pieter Taveirne van KFC Herent heeft er met 31 nog meer gemaakt in Tweede Provinciale A.

Ook interessant