Twee jaar geleden nog 1e Nationale: RSCA wil 29-jarige goalgetter uit 1B ... voor beloftenploeg!

Volgend seizoen speelt de beloftenploeg van Anderlecht in 1B nadat het dit seizoen een ticket kon verzilveren door in de top vier van de beloftenreeks te eindigen. Om stand te kunnen houden in de zwaardere competitie die 1B is, heeft het nog wat ervaring nodig. Een van de spelers zou wel eens de 29-jarige Lennart Mertens kunnen zijn. 

Lennart Mertens

Vorig seizoen speelde Club NXT al eens een seizoen in 1B, maar dat liep niet goed af. Ze werden troosteloos laatste. Dit was grotendeels te wijten aan het gebrek aan ervaring. Anderlecht wil deze fout ook niet begaan en wil zich daarom versterken met enkele spelers met 1B-ervaring. Lennart Mertens is een 29-jarige spits, die 30 wordt in de zomer en bij KMSK Deinze speelt. De spits staat momenteel tweede in de topschutterstand in 1B met dertien goals. Met Deinze speelde hij in 2020 nog in Eerste Nationale, maar nu bewijst hij ook in 1B dat hij van grote waarde is. In totaal maakte hij 83 goals in 165 wedstrijden voor Deinze. 

Anderlecht

Momenteel is de regel in 1B wel dat er maar twee 30-jarigen mogen meedoen die nog nooit voor de A-ploeg hebben gespeeld, maar hier zijn de profclubs in 1B tegen. Anderlecht moet dus afwachten welke spelers zullen mogen meedoen in 1B. Met Mertens zouden ze wel al zeker één speler in de kern hebben die de nodige ervaring met zich meebrengt. 

lennart mertens

Ook interessant