Anderlecht-speler faalt alweer voor zijn land: "Zijn arrogantie nadert een beschamend niveau"

Noord-Ierland stuntte maandagavond door met 2-0 te winnen van Denemarken. Op zich geen drama, want de Denen waren reeds geplaatst voor het EK in Duitsland. Hoe dan ook: Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel maakte geen goede indruk en kreeg veel kritiek van zijn landgenoten.

Kasper Schmeichel vs Noord-Ierland

Kasper Schmeichel is de vaste nummer één van Denemarken en stond ook in de basis in de overbodige partij tegen Noord-Ierland. Bij de eerste goal van Standard-middenvelder Isaac Price zag hij er niet zo goed uit, aangezien de bal aan de eerste paal te makkelijk binnenging. De Deense landgenoten vinden dat Schmeichel over zijn top is en hij vervangen moet worden...

Bekijk hier de te vermijden goal:

De kwade reacties:

"Schmeichel moet samen met Eriksen en Kjaer gewoon naar de bank, maar Hjulmand heeft blijkbaar niet de ballen om zo'n beslissing te nemen. De uitval gisteren was een nieuw dieptepunt van de arrogante keeper."

"Zonder het geluk van de loting worden we in Duitsland overlopen met een slechte Schmeichel in doel" 

"Ik vind Schmeichel en Hjulmand erg schril worden" 

"Iedereen kan zien dat Schmeichel geen klasse meer heeft" 

"Kasper Schmeichel faalde ook tegen Slovenië en vertoont duidelijke tekens dat hij over de laatste carrièredatum in het nationale team heen is" 

"Kasper Schmeichels arrogantie nadert een beschamend niveau. Om arrogant over te komen, moeten je prestaties van wereldklasse zijn. Nu hij op zijn retour is, wordt het gênant om interviews met hem te lezen en te horen" 

"Schmeichel ziet eruit als een veteraan in het nationale team."

"Kasper Schmeichel had die bal kunnen pakken - hij had eigenlijk alle doelpunten kunnen pakken" 

"Hij zit niet op een goede plek, de goede Kasper. Ik denk dat het moeilijk kan zijn om aan jezelf toe te geven dat je niet de keeper van wereldklasse bent die je ooit was" 

"Ik denk dat het tijd is om Schmeichel te vervangen. Hij heeft geen topkwaliteit meer en lijkt te veel plaats in te nemen in de hiërarchie" 

Kasper Schmeichel vs San Marino

Schmeichel maakte ook tegen San Marino geen goede beurt. Zij scoorden toen hun eerste goal in twee jaar tijd.

"'Geef me de f**king bal, jij rotzak.', Kasper Schmeichel tegen San Marino, 17 oktober 2023."

"Schmeichel is zelf een rotzak. Ik moet spugen van zijn naam."

"Zijn mijn ogen aan het liegen? Heeft die Schmeichel nu net een goal tegen gekregen van San Marino?"

"Denemarken heeft gewonnen, maar Hjulmand moet ontslagen worden. Kjaer en Schmeichel zijn gewoon niet goed genoeg meer."

Bekijk hieronder de goal van San Marino: