Kwelduivel Club Brugge scoort 1ste goal voor land in stuntzege vs Schmeichel & co: "What a man"

In groep H van de kwalificaties voor het EK van 2026 in Duitsland was Denemarken al zeker van groepswinst. Op de laatste speeldag moesten de Denen op bezoek in Noord-Ierland. Op papier een hapklare brok voor de nummer negentien op de FIFA-wereldranglijst, want de Noord-Ieren staan pas op een 75ste plaats. Noord-Ierland won echter met 2-0 en kon zo de Denen toch verrassen. In deze overwinning was een hoofdrol weggelegd voor een speler die nochtans niet heel vaak aan de bak komt in de Jupiler Pro League. 

Isaac Price vs Denemarken

Denemarken stonden er met Schmeichel en Dolberg twee Anderlecht-spelers in de basis, maar zij konden niet schitteren. Wie dat wel kon, is Isaac Price. De twintigjarige middenvelder is geen basisspeler bij Standard, maar scoorde wel de knappe 1-0 waardoor hij zijn land op rozen zette. Slovenië kon in dezelfde groep de tweede plaats pakken. Noord-Ierland gaat dus niet naar het EK, maar met de overwinning kon Price de fanatieke supporters een positieve afsluiter van de campagne bezorgen. De Noord-Ieren zijn dan ook laaiend enthousiast over de jonge middenvelder van Standard. We bundelden enkele reacties.

"Isaac Price wat een man"

"Wow, wat zijn Shea Charles en Isaac Price goed. Ik weet dat Charles het goed doet bij Southampton en Price bij Standard Luik, dus je zou denken dat dat een fatsoenlijke standaard is. Maar deze twee zijn de meest technisch vaardige middenvelders die we hebben."

"Ik hou van Isaac Price. Ik denk dat hij een super speler gaat zijn voor ons de komende jaren"

"Isaac Price vuurt Noord-Ierland op voorsprong. Schitterende treffer om Denemarken te verbazen."

"Isaac Price jij beauty"

"Wat dacht je daarvan? Briljante actie afgemaakt door Isaac Price."

Bekijk hier zijn 'trotse' interview van na de wedstrijd: