Ex-JPL-speler die debuteerde aan 15 jaar is op zoek naar 15e(!) ploeg, op z'n 30e ALWEER clubloos

Clubhoppers zijn in de voetbalwereld allerminst vreemd. Spelers die op weinig plekken aarden of snel andere oorden opzoeken. Vaak gaat dat ten koste van de prestaties, zoals in het verleden al bleek. Kijk maar naar Nathan Kasabele, die ondertussen in de amateurreeksen is beland. Datzelfde kan gezegd worden over John Bostock, ken je hem nog? Op een blauwe maandag nog spelend voor Antwerp én Oud-Heverlee Leuven, maar nu op zoek naar zijn vijftiende club.

John Bostock op zoek naar 15e club

John Bostock werd in Engeland gezien als een supertalent. De Engelsman doorliep de jeugdreeksen van Cyrstal Palace en mocht op 29 oktober 2007 op 15-jarige leeftijd zijn debuut maken voor de hoofdmacht, in de Championship (waar Vincent Kompany tegenwoordig aan de slag is als trainer). Een jaar later ging hij al bij Spurs voetballen, maar verder dan enkele matchen in de UEFA Cup kwam hij niet. Daarna volgden enorm veel omzwervingen, waaronder eentje naar België.

John Bostock Antwerp Oud-Heverlee Leuven

Bostock kwam uiteindelijk in 2013 transfervrij op de Bosuil terecht. Hij speelde er 31 matchen en scoorde één goal, waarna hij verkaste naar OHL. Daar waren wél echt flarden van zijn onmiskenbaar talent te zien: in 58 duels trof hij 20 keer raak en gaf hij ook nog zeven assists. Daarna speelde hij nog in Frankrijk, Turkije en zijn thuisland, waar hij sinds deze zomer weer zonder club is gevallen. En zo is de nog altijd maar 30-jarige middenvelder op zoek naar z'n vijftiende ploeg.

Nochtans talent zat, die John Bostock: