Opvallend! Stamnummer 55 won thuis alles in 2e Provinciale, maar pakt buitenshuis amper punten...

KCVV Elewijt is dit seizoen uitstekend op dreef. Na 22 speeldagen staan ze op een mooie tweede plek in de Tweede Provinciale A van Brabant. Die tweede plek hebben ze vooral te danken aan hun uitstekende thuisreputatie. In twaalf thuiswedstrijden hebben ze nog niet één keer verloren, maar die thuisreputatie staat in schril contrast met hun uitwedstrijden. Op verplaatsing verloren ze al twee keer en speelden ze vijf keer gelijk, zo verloren ze in tien matchen buitenshuis al zestien punten. 

KCVV Elewijt

KCVV Elewijt of voluit Koninklijke Voetbal Vereniging Crossing Elewijt is een ploeg uit de Brabantse gemeente Elewijt, wat een deelgemeente is van Zemst. De club opgericht in 1913 en speelt voornamelijk in het groen. Momenteel speelt de club met het stamnummer 55 en dat is een stamnummer dat veel geschiedenis met zich meedraagt. In de jaren 70 was Royal Crossing Club de Schaerbeek de ploeg die dit stamnummer droeg en daarmee speelde ze vier seizoenen in Eerste Klasse

Na enkele mindere jaren is de Brabantse club sinds het seizoen 2019/2020 terug actief in Tweede Provinciale en daar staan ze nu dus op een tweede plek. Ze hebben wel een ruime achterstand van dertien punten op de leider Herent en daarmee lijkt enkel eindronde hen nog eventuele promotie op te kunnen leveren. Dit seizoen wisten ze nog maar drie uitwedstrijden winnend af te sluiten, dat terwijl ze alles thuis wonnen. Toch een opvallend contrast!

Elewijt heeft goede thuisreputatie