Ooit nog €7 miljoen waard... 33-jarige ex-RSCA-speler zit al sinds oktober zonder club

Hoe zou het nog zijn met Kara Mbodj? De stoere verdediger speelde in het verleden meer dan 200 wedstrijden in onze Jupiler Pro League, verdeeld over RSC Anderlecht en KRC Genk. Vooral zijn eerste jaren vormde hij bij de Limburgers een stevig centraal duo met Kalidou Koulibaly. Tegenwoordig zit hij zonder club, na zijn passage in Qatar. Ook een andere ex-Anderlecht speler zit momenteel zonder club na een avontuur in Brazilië.

Vrije speler Kara Mbodj

Kara Mbodji is ondertussen 33 jaar oud. Hij zit sinds 1 oktober zonder club, na zijn passage in Qatar bij Al-Sailiya. Deze club nam hem in 2019 transfervrij over van RSC Anderlecht. Na drie seizoenen met wisselvallende prestaties werd zijn contract niet verlengd en moet hij dus zoeken naar een nieuwe club. Een buitenkansje voor ploegen uit de Jupiler Pro League?

Kara Mbodj

Kara werd in 2015 overgenomen door Anderlecht, van KRC Genk. De Brusselaars betaalden toen €3 miljoen. Een prijs die de Senegalees niet altijd kon rechtvaardigen: bij paars-wit was het toch vooral een huwelijk met horten en stoten, geplaagd door blessures. Op zijn piek had hij een marktwaarde van €7 miljoen, maar daar schiet amper nog iets van over. Hij heeft namelijk op moment van schrijven een marktwaarde van 650 duizend euro. Nu zit hij dus ook sinds 1 oktober zonder club. Ook ex-Jupiler Pro League-sensatie Alejandro Pozuelo zit momenteel zonder club.

Hieronder een video waarin Kara Mbodj zijn eerste goal scoorde in Qatar: