Opvallend: 33-jarige controversiële ex-Rode Duivel trekt naar laagvlieger uit ... Eerste Nationale

Bij Voetbalflitsen houden we altijd een oogje op opvallende spelers in het Belgische amateurvoetbal. Zo maakten we vorige week nog een artikel over Clement Tainmont, die tekende bij Francs Borains in Eerste Nationale. Dezelfde competitie waar Mandel United speelt, en zij kondigden onlangs een zeer opvallende transfer aan. Geoffrey Mujangi Bia tekende namelijk bij de West-Vlaamse laagvlieger, en moet hen proberen te redden van degradatie, want Mandel United bevindt zich momenteel op de voorlaatste plek.

Geoffrey Mujangi Bia

Geoffrey Mujangi Bia mag zich een ex-Rode Duivel noemen, want hij speelde in 2009 voor ons land twee wedstrijden op de Kirin Cup. Ook onder meer Toby Alderweireld debuteerde op dat toernooi voor onze nationale ploeg. Mujangi Bia speelde op dat moment voor Sporting Charleroi, waar hij ook zijn profcarrière begon. Daarna maakte hij de gevoelige overstap naar Standard Luik, waar hij zich tot een sterkhouder ontpopte. Iets later ging hij nog op avontuur in Zwitserland en Turkije, alvorens te belanden bij KSC Lokeren. Uiteindelijk trok hij nog richting Israël, maar echt doorbreken lukte ook daar niet. Vorig jaar probeerde hij zijn carrière te herlanceren in Tweede Klasse, bij RE Virton, maar ook dat huwelijk bleek geen succes. Mandel United pikt hem nu tranfervrij op. 

Mandel United

Mandel United staat op de voorlaatste plek in Eerste Nationale en moet dus iets doen om zich te behoeden van degradatie. Met Mujangi Bia haalt het een ervaren speler in huis, maar zijn gedrag werd niet overal geapprecieerd. Zo werd hij in juni 2021 betrapt met 1.000 wietplanten. In de jeugd bij Anderlecht werd het enfant terrible ook al betrapt op diefstal, en daardoor werd hij  ook ontslagen. Ook bij Lokeren werd hij ooit ontslagen, nadat hij met een stoel gooide tijdens een gesprek met de trainersstaf. Wat zeker is, is dat zijn gedrag hem niet heeft geholpen, met deze 'downfall' in zijn carrière tot gevolg. 

Geniet hieronder nog eens na van enkele hoogtepunten van Geoffrey Mujangi Bia:

Ook interessant