Wie pikt hem op? Ooit 2x kampioen met RSCA, nu op zijn 30ste ZONDER club ... 900k waard

Fernando Canesin, je kent hem ongetwijfeld nog. Ooit won hij nog twee keer de titel met RSC Anderlecht, maar ook bij KV Oostende maakte hij enkele jaren het mooie weer. Nu zit de Braziliaanse middenvelder op zijn 30ste zonder club. Zijn contract werd bij het Braziliaanse Cruzeiro niet verlengd en zo mag hij dus op zoek gaan naar een nieuwe club. Ook ex-JPL-spits Nicolas De Préville zit nog altijd zonder club.

Fernando Canesin zonder club

In 2020 verliet Fernando Canesin KV Oostende en de Jupiler Pro League voor zijn thuisland Brazilië. Hij tekende een contract bij Athletico-PR. Na twee seizoenen met vooral wisselvallige prestaties vertrekt hij transfervrij naar Cruzeiro. Die transfer was allesbehalve een succes, want na nog geen jaar zit hij zonder club. Canesin is amper 30 jaar, een terugkeer naar de Jupiler Pro League in de maak?

Fernando Canesin

Fernando Canesin is een 30-jarige aanvallende middenvelder. Hij heeft nog een verleden bij RSC Anderlecht en KV Oostende. Canesin speelde in totaal 199 Jupiler Pro League wedstrijden en scoorde daarin negentien keer. Hij gaf ook 35 assists in onze competitie. Nu zit hij dus zonder club en heeft hij nog een marktwaarde van 900 duizend euro op moment van schrijven. Ex-Jupiler Pro League-speler Clément Tainmont heeft na zes maanden zoeken wel een nieuwe club gevonden.

Bekijk hier ook nog een interview van Canesin bij KV Oostende: