Wie is Mehdi Boukamir, het 18-jarig Belgisch talent dat plots in de basis staat bij Charleroi?

Er lopen op de Belgische voetbalvelden heel wat rastalentjes rond die in de komende maanden wel eens zouden kunnen doorbreken. Zeker met het nieuwe format waarbij de belofteteams van clubs uit de Jupiler Pro League aantreden in de amateurreeksen. Ook bij Charleroi is dat het geval. Zij spelen dit seizoen in Eerste Nationale. En dat wierp al meteen zijn vruchten af, want onlangs maakte één van hun talenten zijn debuut in 1A: Mehdi Boukamir. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Mehdi Boukamir van Charleroi?

Mehdi Boukamir is geboren op 26 januari 2004 en is momenteel dus 18 jaar. Hij is een verdediger, die actief is bij Sporting Charleroi. Een Karolo in hart en nieren, want Boukamir speelt als sinds zijn negende voor de Waalse club. En kijk nu... Boukamir mocht eind oktober voor de allereerste keer meedoen met de A-ploeg van Charleroi: tegen Cercle Brugge stond 90' op het veld. Ook op speeldag achttien tegen Anderlecht was dat overigens het geval. Hij stond in het hart van de verdediging, naast Bager en Marcq. In augustus van dit jaar tekende hij overigens bij tot 2024, met optie op twee extra seizoenen.

Mehdi Boukamir België Marokko

Boukamir is een Belgische voetballer met Marokkaanse roots, waardoor hij de komende jaren nog altijd kan kiezen tussen deze twee landen. Tot nu toe speelde Boukamir echter alleen nog maar voor de Belgische nationale ploeg. Onder Wesley Sonck was hij een vaste waarde bij de U18 en in september mocht hij al debuteren bij de U19, waar Thierry Siquet hem 90 minuten in de basis zette in de oefeninterland tegen Spanje.

Ook interessant