Beschamend? Club-flop krijgt zeven (!) goals om de oren en beleeft horrornamiddag!

Als je geen Club Brugge-fan bent, zal de naam Erhan Masovic jou hoogstwaarschijnlijk niet veel zeggen. De Servische verdediger werd in de zomer van 2017 voor 1,6 miljoen euro binnengehaald, maar speelde geen enkele wedstrijd voor de eerste ploeg van Club. Na twee uitleenbeurten ging hij transfervrij richting Duitsland. Sinds oktober 2020 speelt hij bij VfL Bochum dat toen nog in de 2. Bundesliga speelde. Dit weekend mocht Bochum naar de Allianz Arena voor een duel tegen FC Bayern. Je zou kunnen zeggen dat dit niet zonder kleerscheuren verliep...

Masovic Club Brugge

Erhan Masovic spendeerde zijn jeugcarrière bij het Servische Cukarcki, waar hij een dertigtal wedstrijden zou spelen voor het A-elftal. In de zomer van 2017 werd hij opgepikt door vice-kampioen Club Brugge voor anderhalf miljoen euro. Hij speelde geen enkele wedstrijd en werd gedurende het seizoen 2018/19 uitgeleend aan AS Trencin uit Slowakije. Hij speelde er veertien wedstrijden en werd het volgende seizoen op uitleenbasis naar Denemarken gestuurd om voor Horsens te spelen. Eén seizoen en achttien wedstrijden later keerde hij terug naar België. Masovic kon nergens zijn stempel drukken, dus Club Brugge liet hem op deadline day van 2020 transfervrij naar VfL Bochum vertrekken. Na drie seizoenen heeft hij al 69 keer gespeeld en maakte hij vier doelpunten voor de club. In mei 2022 maakte hij zelfs zijn debuut voor de Servische nationale ploeg, waar hij ondertussen al drie caps verzamelde. 

Masovic vs Bayern

Na slechts vier minuten was het al prijs wanneer Choupo-Moting de bal van dichtbij kon binnenduwen voor de 1-0. Harry Kane scoorde even later zijn eerste van wat uiteindelijk een hattrick zou worden. Ook verdediger De Ligt, flankaanvaller Leroy Sané en 18-jarig toptalent Mathys Tel deelden in de doelpunten. Het werd uiteindelijk een 7-0 afstraffing. VfL Bochum heeft nu drie punten uit vijf wedstrijden, waarvan drie gelijke spelen. De twee nederlagen waren 5-0 tegen de verassing van het seizoensbegin, Stuttgart, met dank aan hun superspits en nu dus de 7-0 tegen de Rekordmeister. Vorig seizoen wist Bochum degradatie nipt te vermijden. Is dit voor hen het seizoen te veel in de Bundesliga?

VfL Bochum kondigde recent de contractverlenging van Erhan Masovic met volgend filmpje aan:

Ook interessant