Wie is Jay-Dee Geusens, 20-jarige middenvelder van Jong Genk én een echt jeugdproduct?

Jong Genk treedt dit seizoen aan in Eerste Klasse B, ook wel de Challenger Pro League genoemd. Vorig seizoen werd de beloftenploeg van KRC Genk nog kampioen in de jeugdreeksen, maar dit seizoen moeten ze de RSCA Futures, Club NXT en SL16 FC voor zich dulden. Aan Jay-Dee Geusens zal het echter niet liggen. De 20-jarige middenvelder is één van de goudhaantjes van Jong Genk, net als kapitein Tuur Rommens, die we eerder al beter leerden kennen.

Wie is Jay-Dee Geusens?

Jay-Dee Geusens werd geboren op 5 maart 2002 en is op moment van schrijven 20 jaar oud. De aanvallende middenvelder werd geboren in Genk en kende buiten Zutendaal VV vooralsnog geen andere club dan blauw-wit. Vanaf het seizoen 2021/2022 maakt hij deel uit van de A-kern, maar spelen deed hij er nog maar drie minuten. Op 26 september 2021 mocht hij laat invallen tegen RFC Seraing. Genk stond toen 3-0 voor en Geusens maakte zijn officieel debuut voor de club van zijn hart. Hij mocht nog enkele keren op de bank zitten bij de A-ploeg, maar spelen doet hij tegenwoordig alleen bij Jong Genk. Een ideale manier om hem te doen proeven van het hoogste niveau.

Jong Genk

Bij Jong Genk speelde Jay-Dee Geusens dit seizoen al zestien wedstrijden. Slechts één wedstrijd stond hij niet in de basis, dat was tijdens de uitwedstrijd tegen SK Beveren (3-0 nederlaag). Daarnaast werd hij nog twee keer gewisseld, tegen Virton na 76 minuten en tegen Club NXT aan de rust. Verder miste hij dit seizoen nog geen enkele minuut, straf! In zestien wedstrijden scoorde de Belgische middenvelder vier keer en gaf hij ook één assist. Zo was hij bepalend tegen Lierse Kempenzonen, Deinze, RSCA Futures en RWDM. Op 25 november scoorde hij nog in de gewonnen thuiswedstrijd tegen RWDM (2-0). Geusens speelt met het rugummer 15 en heeft een marktwaarde van 400.000 euro. In het verleden was hij nog Belgisch jeugdinternational.

UEFA Youth League

Dat de 20-jarige middenvelder niet alleen een echt Genks jeugdproduct, maar ook een enorm groot talent is, weten we al langer dan vandaag. Vorig seizoen toonde hij zich nog aan alle internationale scouts door een fenomenaal parcours af te leggen in de UEFA Youth League, de beloftenvariant van de Champions League. In zes wedstrijden scoorde Geusens vier keer en gaf hij ook één assist. Zo maakte hij onder meer een doelpunt tegen FC Köln, Chelsea en Liverpool. Helaas werden de Genkies in de achtste finale pas na strafschoppen uitgeschakeld door Liverpool. De ronde daarvoor was hij dan weer de dirigent tegen Chelsea, met een straffe 5-1 zege tot gevolg. Geusens kan zowel aanvallend, centraal of verdedigend op het middenveld geposteerd worden. Een naam om te onthouden!

Eind november 2022 scoorde Geusens deze knappe goal tegen RWDM:

Tegen de beloften van Anderlecht scoorde hij eerder dit seizoen nog de winning goal: 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link