Wie is Agustin Anello, een 20-jarige Amerikaan van Lommel en revelatie in de Challenger Pro League?

Agustin Anello, de kans dat je al van zijn naam hebt gehoord, is eerder klein, tenzij je een grote fan bent van de Challenger Pro League. De 20-jarige Amerikaan komt namelijk uit voor tweedeklasser Lommel SK. De linksbuiten scoorde dit seizoen al vier keer en gaf ook al twee assists in dertien wedstrijden. Tijd om dit groot talent wat beter te leren kennen. Zijn ploegmaat Alonso Martinez is trouwens één van de topschutters in 1B!

Wie is Agustin Anello?

Agustin Anello werd geboren op 22 april 2002 en is op moment van schrijven twintig jaar oud. De jonge Amerikaan werd geboren in Miami als zoon van Argentijnse ouders en heeft ook Italiaanse roots. Toen hij amper tien jaar oud was, verhuisde hij met zijn familie naar Barcelona waar men in armoede vertoefde. Wanneer zijn vader werk vond in België, kwam de hele familie mee. Tot zover de reden waarom hij op dit moment in ons land voetbalt.

Lommel SK

In 2019 belandde Agustin Anello bij Lommel SK. Hij mocht er na een goede proefperiode aansluiten bij de U18. Op 15 augustus 2021 maakte hij uiteindelijk zijn debuut voor de A-ploeg, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Anello kreeg een basisplek in de 2-3 nederlaag tegen Waasland-Beveren (nu SK Beveren). De Argentijns-Italiaans voetballer werd er een vaste waarde en tekende in september 2021 zijn eerst profcontract. Een mooie beloning voor zijn prima wedstrijden!

Linksbuiten

Dit seizoen verzamelde Anello reeds 786 speelminuten. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij ook twee assists. Vooral de laatste weken is de linksbuiten een vaste waarde bij Lommel en dat doet duidelijk wat met zijn vertrouwen. Zo scoorde hij tegen Jong Genk en SK Beveren, telkens werd er gewonnen. In totaal mocht de jonge aanvaller in anderhalf jaar tijd al 37 wedstrijden meespelen voor de Belgische tweedeklasser. Enkele Jupiler Pro League-clubs zouden al interesse tonen om hem over te nemen. Zijn contract loopt nog tot en met de zomer van 2024 en Anello's marktwaarde bedraagt momenteel 250.000 euro. Een naam om in de gaten te houden! Een ander groot talent bij Lommel SK is Caio Roque.

wie is agustin anello lommel

Ook interessant