Mét 3 Belgen: deze club bestaat amper 31 jaar, maar werd deze eeuw al 16(!) keer kampioen

Met veel plezier houden we bij Voetbalflitsen ook de competities in de gaten die zo goed als nooit onder de aandacht worden gebracht in de Belgische media. Denk maar aan een Dinamo Zagreb, dat in eigen land amper te stoppen is de laatste jaren. Onze route loopt nu langs Luxemburg, waar we een ploeg tegenkomen die dé heerser is in eigen land: F91 Dudelange.

F91 Dudelange titels

Fans van het Luxemburgse Dudelange zijn bijna alleen nog maar verwend geweest sinds hun ontstaan. De club zag namelijk pas het licht in 1991, wat toch vrij laat is voor een voetbalclub. Maar dat hield hen niet tegen om het ene succes na het andere te boeken. Dudelange werd sinds 2000 namelijk al zestien keer kampioen. Dan mogen we toch van heerschappij spreken. Wist je trouwens dat een Belg bijna topschutter werd in de reeks?

Dudelange drie Belgen

Leuk detail: in de huidige kern van Dudelange, die ook afgelopen seizoen de titel pakte, zitten drie Belgen. De namen zijn: Charles Morren (ex-Union), Kobe Cools (ex-RSCA) en Jonathan Kiambu (ex-Virton). Bij concurrent Jeunesse Esch speelt overigens een jeugdproduct van Club Brugge.

F91 Dudelange 16 keer kampioen in de 21e eeuw