Na een jaartje afwezigheid! Geelse club maakt comeback in 4e Provinciale... en begint vanaf 0

Eind vorig seizoen kregen de spelers van KFCV Alberta Geel nog het slechte nieuws dat de club geen eerste ploeg meer inschreef in de Provinciale reeksen. Na een jaar afwezigheid speelt de club straks in de Antwerpse Vierde Provinciale (dan doet een andere Vierde Provincialer het beter met haar eerste titel ooit). De club stopte ermee nadat het spelplezier ontbrak volgens voorzitter Toon Bens. Daarnaast eindigde de club ook voorlaatste in haar reeks en waren er opvallend veel vertrekkers. Nu wil het bestuur in samenwerking met Lorenzo Sterckx (de trainer voor volgend seizoen) een nieuwe ploeg opbouwen. Het is volgens hen deels een financiële (inkomsten uit cafetaria en inkom), maar ook een sportieve beslissing (meer doorgroei mogelijkheden voor de jeugd).

Huidige seizoen KFCV Alberta Geel

De club speelde dit seizoen enkel met jeugdploegen en een eerste ploeg in het vrouwenvoetbal, maar daar komt volgend seizoen dus terug verandering in. "Elke club heeft een eerste ploeg nodig", zegt Toon Bens. Hij gaat verder: "De sfeer was er niet meer aan het einde van vorig seizoen. We konden pas laat beginnen met spelers zoeken en dat heeft het héél moeilijk gemaakt. Nu merken we wel een gemis aan een eerste ploeg. Onze zondagen zijn helemaal niet meer hetzelfde en dat vonden we jammer". Lorenzo Sterckx is nu T2 bij Zandhoven en maakt dus de overstap naar Alberta Geel, dat maar liefst 37 spelers kon te pakken krijgen voor de A-kern en de reserven. Negen spelers daarvan komen dan nog van streekgenoot Sint-Dimpna Geel.

Ontstaan KFCV Alberta Geel

KFCV Alberta Geel is een club die ontstaan is in 1943 en een gekende traditieclub in de streek. De club speelt in de kleuren rood-wit en hecht vooral belang aan vriendschap en plezier, wat er dus duidelijk vorig seizoen niet meer was. Ook heeft de club met Filip Daems een bekende ex-speler van de Bundesliga in de rangen gehad. De ex-Rode Duivel speelde in de jeugd voor Alberta en speelde daarna voor Lierse SK, Gençlerbirligi (Turkse Süper Lig), Borussia Mönchengladbach en KVC Westerlo.

KFCV Alberta Geel is terug!

Hieronder zie je een filmpje van de beloften van KFCV Alberta Geel tegen die van ASV Geel tijdens de Beker van Geel (2018): 

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link