Antwerp-speler wereldwijd over de tongen na stuntzege vs Barcelona: "That boy is too good!"

Een eerste helft tussen Antwerp en Barcelona waarin de Antwerpenaren het gevaarlijkst waren en vroeg op voorsprong kwamen, eindigde in een gelijkspel na 45 minuten. Arthur Vermeeren kon al na twee minuten de score openen door een fout in de opbouw bij Barca. Tien minuten voor rust werd Barcelona voor het eerst echt gevaarlijk en Ferran Torres zette de 1-1 op het bord. Antwerp zal moeten vechten in de tweede helft om één of zelfs drie punten thuis te houden en niet op nul te eindigen in de groep.

Ejuke vs Barcelona

Na vier minuten in de tweede helft werd Vermeeren diep gestoken door De Laet. Die krijgt de bal bij Janssen die binnentrapt. De Nederlander stond buitenspel, waardoor de 2-1 voorsprong voor Antwerp van korte duur was. Even later lijkt Barcelona met een man minder te vallen wanneer kapitein Sergi Roberto een tackle met hoge intensiteit maakt. De ref gaf initieel rood, maar de VAR vond het geen rode kaart. Antwerp liet het niet aan hun hart komen en scoort meteen de 2-1. Vincent Janssen doet de Bosuil ontploffen met zijn schot in de rechteronderhoek. In het slot lijkt Antwerp de overwinning nog door de vingers te laten glippen wanneer invaller Guiu de vrije trap van Gundogan binnenkopte. Slechts één minuut laten worden de tranen verruild voor puur geluk wanneer George Ilenikhena Antwerp op 3-2 zet. Volgens de voetbalfans in Europa was ook Ejuke indrukwekkend. Voetbalflitsen zette enkele reacties op een rijtje:

"Die Ejuke lijkt me een fatsoenlijke kerel."

"Kijk nu Chidera Ejuke tegen Barcelona! Man speelt met ze."

"Ejuke is al vanaf het begin van de wedstrijd op een heel serieus niveau. Altijd de juiste bewegingen, de juiste dribbels. Het is de man uit Antwerpen die de beste indruk op me heeft achtergelaten (samen met Vermeeren, natuurlijk)."

"Chidera Ejuke wil Barcelona doden, die jongen is te goed."

"Ejuke is op hol geslagen lol hij moet gestopt worden."