Gent verliest oefenmatch na 'onterechte' penalty, maar wordt uitgelachen: "Nog nooit meegemaakt!"

KAA Gent werkte afgelopen weekend twee oefenwedstrijden af in Zeeland, op de terreinen van plaatselijke amateurclub FC Axel. De wedstrijd tegen het Zeeuws Elftal werd makkelijk met 1-6 gewonnen, maar daags nadien werd met 1-2 verloren van Lokomotiva Zagreb, een Kroatische eersteklasser. Zeker geen schande gezien het belang van deze wedstrijd, maar er valt wel wat over te zeggen.

Gent-Lokomotiva Zagreb 1-2

De Buffalo's kwamen na negentien minuten op voorsprong via verdediger Watanabe. Vijf minuten voor de rust kon Lokomotiva Zagreb echter gelijkmaken. In de extra tijd van de tweede helft gingen de Kroaten er uiteindelijk op en over: 1-2 werd het. In de eerste helft speelden Roef, Watanabe, Okumu, Fortuna, Samoise, Hong, Kums, De Sart, Fofana, Cuypers en Orban. Een zeer sterk elftal met andere woorden. In de tweede helft kwamen verder nog Nardi, Lagae, Agbor, Henry, Stevens, Jelacic, De Vlieger, De Ridder, Munezero, Abdullahi en Igbokwe in actie.

Onterechte penalty

Er was vooral veel te doen rond de gelijkmaker van Lokomotiva Zagreb. De Kroaten kregen vijf minuten voor het einde van de eerste helft een strafschop. Tot ieders verbazing, want niemand had verwacht dat de scheidsrechter de bal op de stip ging leggen. Het Twitter-account van Gent omschreef het dan ook als een onterechte penalty. Hoe dan ook, op Twitter kwamen veel reacties op deze tweet. Ze vonden het lachwekkend dat de Buffalo's in een oefenwedstrijd klagen over een 'onterechte' penalty. Lees even mee:

Ook interessant