Wie is Kaïs Barry, 17-jarige verdediger van Anderlecht én zoon van Boubacar Copa?

Kaïs Barry is een zeventienjarige verdediger van RSC Anderlecht die tevens Belgisch jeugdinternational is. De Anderlecht-youngster is bovendien de zoon van Barry Boubacar Copa, de voormalige keeper van SK Beveren en Sporting Lokeren en ex-Ivoriaans international. Kaïs Barry heeft een mooie toekomst voor zich, dus daarom stellen we hem graag even aan je voor.

Wie is Kaïs Barry zoon van Boubacar Copa?

Kaïs Barry werd geboren op 8 februari 2006 en bezit de Belgische nationaliteit. Zijn vader is Barry Boubacar Copa die ooit nog furore maakte in de Jupiler Pro League met SK Beveren en Sporting Lokeren. Tegenwoordig is Copa keeperstrainer van Lokeren-Temse uit Eerste Nationale. Zijn zoon, Kaïs Barry, komt uit voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Titularis is hij er nog niet, maar hij wordt er wel geleidelijk aan gebracht. Zijn debuut maakte hij op speeldag één, op 11 augustus 2023 mocht hij toen veertien minuten voor tijd invallen tegen Beerschot (1-3 nederlaag). Barry is een centrale verdediger met een uitstekende rechter. Tot en met 2018 werd hij opgeleid bij Lokeren, maar toen werd hij weggeplukt door paars-wit.

Kaïs Barry Anderlecht België

Hoewel Boubacar Copa meer dan tachtig caps voor Ivoorkust verzamelde, komt zijn zoon Kaïs Barry uit voor de Belgische jeugdploegen. Zo maakte hij al minuten voor de Belgische U16, U17 en sinds september 2023 ook voor de U18. Op 12 september 2023 maakte hij er zijn debuut tegen Zweden (1-3 winst), terwijl hij in een oefenmatch tegen Zuid-Korea zeventig minuten lang in de basis stond (winst na strafschoppen in een oefeninterland). Het zou ons niet verbazen moest Barry als centrale verdediger geleidelijk aan doorstromen bij Anderlecht én de nationale ploeg. "Kaïs kwam toe in Neerpede op 12-jarige leeftijd. Hij maakte onmiddellijk indruk met zijn sereniteit en zijn passingspel. Kaïs beschikt ook op jonge leeftijd al over leiderschapskwaliteiten, daarom was hij dit seizoen ook aanvoerder van onze U16.", klonk het bij RSC Anderlecht nadat Barry zijn eerste profcontract tekende.

Zijn vader, Boubacar Copa, scoorde zelfs één keer als doelman:

Ook interessant