THROWBACK! Speeldag 1 in het seizoen 06/07: 5-0 zege voor Club tegen Gent, 2-4 winst voor RSCA!

Enkele dagen geleden pakte Voetbalflitsen al uit met een leuke throwback naar het seizoen 2000/2001 in de Jupiler Pro League. Op speeldag zes vielen er toen maar liefst 47 goals, een record deze eeuw! Deze keren nemen we jou terug naar het seizoen 2006/2007, meer bepaald naar de openingsspeeldag. 

Speeldag 1

Op speeldag één stond er meteen een kraker op het programma. Club Brugge nam het thuis op tegen KAA Gent en het beloofde een doelpuntenfestijn te worden: 5-0. De Buffalo's moesten zich herpakken en slaagden daar in de rest van het seizoen wel in. Uiteindelijk eindigde KAA Gent vierde, Club Bruggge pas zesde. Hier zien we een samenvatting van Club Brugge-Gent (5-0).

Anderlecht kampioen

Een andere opvallende uitslag was die tussen Lokeren en Standard. De Oost-Vlamingen wonnen verrassend met 2-1, maar eindigden dat seizoen uiteindelijk pas als zestiende. De Rouches knokten zich terug naar een mooie derde plek. RSC Anderlecht werd dat seizoen kampioen en pakte op de eerste speeldag meteen uit met een knappe en spectaculaire zege op Stayen: 2-4! Sint-Truiden belandde later op een vijftiende plek. Lierse SK en KSK Beveren eindigden op de laatste twee plekken. Zo zag het reguliere klassement zonder play-offs er volledig uit.

Leuke throwback

Waar is trouwens de tijd dat ploegen als RAEC Mons, FC Molenbeek Brussel en KSV Roeselare in onze Eerste Klasse speelden. Zet daar ook nog eens Germinal Beerschot (waar Silvio Proto ooit nog een doelpunt scoorde) en Excelsior Mouscron bij en het wordt nog gekker. Tegenwoordig spelen veel van deze ploegen in de lagere reeksen of zijn ze zelfs failliet gegaan. Opvallende, maar leuke throwback!

throwback speeldag 1 jpl seizoen é006/2007