Dit waren de laatste 10 topschutters in de JPL: slechts 1 iemand scoorde vaker dan Hugo Cuypers

Hugo Cuypers is dit seizoen topschutter geworden in de Jupiler Pro League. Zijn doelpuntentotaal in de Belgische competitie stevende uiteindelijk af op 27 doelpunten, dat is evenveel als Deniz Undav vorig seizoen. De Gent-aanvaller heeft er een uitstekend seizoen opzitten en heeft zich zijn overstap van KV Mechelen zeker niet beklaagd. Bij Voetbalflitsen gingen we even kijken naar de vorige topschutters en hun aantal goals. Daaruit blijkt dat Hugo Cuypers één van de beste schutters van de afgelopen jaren is!

Laatste 10 topschutters Jupiler Pro League

Dit zijn alle topschutters van de afgelopen tien seizoenen: Ivan Perisic, Carlos Bacca, Aleksandar Mitrovic, Jérémy Perbet, Lukasz Teodorczyk, Hamdi Harbaoui, Jonathan David, Paul Onuachu, Deniz Undav en nu dus Hugo Cuypers. Enkel Paul Onuachu kon in de afgelopen tien jaar vaker scoren in één seizoen dan Hugo Cuypers. Deniz Undav van Union evenaarde het doelpuntentotaal van 27 goals. Toch wel straf als je weet dat de play-offs sinds enkele jaren werd herleid tot vier ploegen, wat dus wil zeggen dat er minder matchen worden gespeeld.

De laatste tien topschutters Jupiler Pro League

De 16-jarige Romelu Lukaku was een sensatie in de JPL. Hij haalde het lijstje net niet, want hij werd namelijk elf seizoenen geleden topschutter.