Antwerp-fans komen met opvallende opvolger van Bart Verhaeghe als voorzitter van Club Brugge

Een verrassend bericht dook dinsdagmiddag op: Club Brugge staat te koop. Voorzitter Bart Verhaeghe verkoopt samen met CEO Vincent Mannaert, Jan Boone (CEO Lotus) en Peter Vanhecke (CEO Castel Capital) hun stuk van de aandelen binnen Club Brugge. Samen hebben zij 71,89% van blauw-zwart in handen, de rest ligt bij het Amerikaans investeringsfonds Orkila Capital. Blauw-zwart is nu op zoek naar nieuwe overnemers.

Club Brugge te koop 

Uiteraard kwamen hierop massaal veel reacties op sociale media. Veel Club Brugge-supporters vinden het erg spijtig dat de mensen die hen (mee) naar de top bracht, het roer binnenkort zullen verlaten. Ze zien het aanslepend stadiondossier dan ook als een serieus heikel punt. Aan de andere kant zijn er dan weer spottende supporters van andere ploegen die er wel om kunnen lachen. "Misschien iets voor Paul Gheysens", en "We kunnen van Club Brugge een satellietclub maken", klonk het onder meer bij enkele Antwerp-supporters. Hoe dan ook, een serieuze aderlating voor het Belgisch voetbal in het algemeen.

Twee jaar geleden werd Bart Verhaeghe nog in de bloemetjes gezet. De voorzitter was toen tien jaar aan het roer bij Club Brugge.

Ook interessant