Wie is Lucas Stassin, de 17-jarige parel van Anderlecht die een hattrick scoorde in 1B?

De Belgische voetballiefhebber kan zich dit seizoen niet alleen verlekkeren aan de Jupiler Pro League, ook in de Challenger Pro League, beter bekend als 1B, lopen er heel wat diamantjes rond. Bij Voetbalflitsen lichten we hen graag eens uit. Eerder deden we dat onder andere al met Chemsdine Talbi van Club Brugge, maar vandaag is een diamant van Anderlecht aan de beurt. Zijn naam: Lucas Stassin. Maar wie is Lucas Stassin nu eigenlijk?

Wie is Lucas Stassin?

Lucas Stassin is een 17-jarige speler van Anderlecht. De youngster speelt al sinds 2014 in de jeugdreeksen van paars-wit, nadat hij de overstap had gemaakt van Stade Branois - ondertussen gefusioneerd met Tubize - naar de Belgische hoofdstad. 

Op welke positie speelt Lucas Stassin?

Lucas Stassin is een spits.

Voor welke lichting speelt Lucas Stassin?

Hoewel Stassin amper zeventien jaar oud is, speelt hij dit seizoen gewoon mee met RSCA Futures, de B-ploeg van Anderlecht. Daar is hij een vaste waarde in de aanval: na zes speeldagen stond hij al zes keer aan de aftrap. Daarin was hij al goed voor vier doelpunten. Afgelopen weekend was hij de gevierde man: met een hattrick bezorgde hij de youngsters van Anderlecht een zege tegen leider Lierse-Kempenzonen. 

Bekijk hieronder zijn knappe goals:


Heeft Lucas Stassin een profcontract bij Anderlecht?

Jazeker! In juni 2021 ondertekende hij er zijn allereerste profcontract.

Speelt Lucas Stassin voor België?

Lucas Stassin doorliep in z'n nog jonge carrière al verschillende nationale jeugdreeksen. Momenteel komt hij uit voor de U18 van Thierry Siquet, waarvoor hij al drie matchen speelde. Hij deelde er toen onder andere het veld met Lucas Noubi van Standard. De fans van Anderlecht verheugen zich nu al op z'n doorbraak bij het eerste elftal

Ook interessant