Maak kennis met András Németh, 19-jarige Hongaarse spits die al sinds 2016 in Limburg woont

András Németh is een 19-jarige spits van KRC Genk die vorig seizoen al twee keer scoorde in de Jupiler Pro League. Ook tegen Club Brugge mocht hij afgelopen weekend minuten maken, als vervanger van Cyriel Dessers, die in de belangstelling staat van FC Kopenhagen. Wij bij Voetbalflitsen vonden dit het ultieme moment om het grote talent eens uit te lichten.

András Németh

Németh werd geboren op 9 november 2002 in Kaapstad, Zuid-Afrika. Zijn vader is echt Hongaars en daarom besloot hij ervoor om voor de jeugdelftallen van Hongarije uit te komen. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde hij naar België en sloot hij zich aan bij amateurclub KSK Hasselt. Een half jaar later merkte KRC Genk zijn talent al op en haalde blauw-wit hem binnen. Vier jaar later, in de winter van 2020, werd Nemeth uitgeleend aan Lommel SK uit Eerste Klasse B. Wegens corona kwam hij niet verder dan twee wedstrijden.

KRC Genk

Vorig seizoen maakte hij officieel deel uit van de A-kern, al kwam hij natuurlijk vooral uit voor de U21 die kampioen werd in haar reeks en volgend seizoen in 1B mag aantreden. Németh speelt met het rugnummer 35 en kan nu wel eens voor het jaar van de doorbraak staan. De rechtsvoetige aanvaller heeft nog een contract tot medio 2023, de vraag is of de Limburgers hem aan boord zullen kunnen houden. Een ander groot talent van KRC Genk is Bilal El Khannouss

wie is andras nemeth genk

Németh spreekt niet alleen Nederlands, maar ook vloeiend Hongaars. Hij komt dan ook uit voor de jeugdelftallen van de Hongaarse nationale ploeg. Wordt hij ooit A-international? We zullen het de komende jaren zien!

Németh scoorde trouwens vijf keer in zeven matchen voor de U21 van Hongarije. Een groot talent!