Wie is Benjamin Faraas, 18-jarig talent van Club Brugge (Club NXT)?

Bij Club Brugge hebben ze er de laatste jaren een sport van gemaakt om talentjes op zeer jonge leeftijd naar België te halen, om er enkele jaren later de vruchten van te plukken. Denk maar aan een Abakar Sylla of Antonio Nusa. Wie mogelijk ook in dat rijtje komt, is Benjamin Faraas. Net als Nusa afkomstig uit Noorwegen en voorlopig actief bij Club NXT. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Benjamin Faraas Club Brugge Club NXT?

Benjamin Faraas is een Noorse, actieve voetballer van Club Brugge, die bij Club NXT gestald wordt in de Challenger Pro League. Faraas is geboren op 8 september 2005 en onlangs dus achttien jaar geworden. Zeer jong, maar toch bracht de schaduwspits al mooie adelbrieven mee naar Brugge. Na zijn opleiding bij Filsa AIL verkaste Faraas naar Hamarkameratane, kortweg Ham-Kam, in de Noorse eerste klasse. In april 2022 maakte hij er zijn debuut. Hij zou er uiteindelijk 29 keer in actie komen en op jonge leeftijd toch acht keer raak treffen. Afgelopen zomer legde Club Brugge €500.000 voor hem neer, in de hoop dat hij in de loop der jaren ontploft.

Benjamin Faraas Noorwegen en Challenger Pro League

Door de pittige concurrentie met Romeo Vermant en Victor Barbera heeft Faraas het in het seizoensbegin moeilijk om zich te manifesteren. Hij viel wel al vier keer in, tegen Jong Genk, Patro Eisden, SL 16 en RFC Luik. Scoren deed hij nog niet. Faraas is in de nationale jeugdreeksen van Noorwegen geen vreemde, want hij maakte er in april van dit jaar zijn debuut voor de U19. Op het EK U19 stond hij vier keer in de basis. De marktwaarde van Faraas ligt momenteel op zo'n €500.000.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link