Kevin De Bruyne, Greg Van Avermaet of David Goffin: wie wordt Sportman van het Jaar 2017? Een overzicht van hun sportjaar.

Vanavond worden de Sportman en -vrouw bekendgemaakt. De 3 mannelijke kandidaten zijn Greg Van Avermaet, Kevin De Bruyne en David Goffin. Een overzicht van hun sportjaar.

Greg Van Avermaet

De wielrenner van BMC won vorig jaar de titel, en was dit voorjaar in bloedvorm. Met zeges in de Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Ook de Ronde van Luxemburg schreef hij op zijn naam, terwij hij net naast de zege greep in de Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche en de Grand-Prix van Quebec. Hij beëindigde zijn jaar met een prestigieuze eerste plaats op de wereldrangrijst.

Kevin De Bruyne

Kevin De Bruyne speelde een heerlijk jaar bij Man City. De Bruyne won de titel van Sportman van het jaar al in 2015. Man City - met een heersende De Bruyne - staat nu al 11 punten los van eerste achtervolger United, terwijl ze vorig seizoen op een derde plaats eindigden.

David Goffin

Wat een jaar voor David Goffin. Met 2 ATP-zeges (Shenzhen en Tokio) en de winsten tegen onder meer Nadal en Federer, eindigde hij - als eerste Belg ooit - in de top 10 van de ATP-ranking. De finale van de Davis Cup was een topeditie voor Goffin zelf (hij won alle duels in de finale), maar België liet de eindzege wel schieten.