Bizar: Anderlecht-speler krijgt héél lichte rode kaart voor Belgische U19 in interland tegen Spanje (VIDEO)

De Rode Duivels werken toe naar het WK 2030, wellicht de laatste kans om met de huidige generatie prijzen te pakken. Maar ook de Belgische jeugdploegen hebben zo hun eigen doelstellingen. Zo is de Belgische U19 bijvoorbeeld begonnen aan haar kwalificatiecampagne voor het EK 2023. Daarin zit het in een poule met Albanië en Spanje. Aanvankelijk zat Rusland ook in de groep, maar zij werden verbannen door welgekende redenen. De twee eerste gaan naar de tweede kwalificatieronde. Vorige week klopte België de Albanen met 3-1 en dinsdagnamiddag speelde de Belgische U19 0-0 gelijk tegen Spanje. Zo hebben ze, samen met Spanje, vier op zes gehaald. Één van de grootste Belgische talenten is de jonge Jérémy Doku. Hij speelde een zéér sterke wedstrijd bij de U21 van België.

Belgische U19 tegen Spanje U19

De wedstrijd tegen Spanje bracht niet veel spektakel teweeg, al gaf de scheidsrechter wel veel kaarten. Zo kreeg Anderlecht-talent Mario Stroeykens een strenge rode kaart van de scheidsrechter. Zoals wij het zien, gaf hij onvrijwillig een tik op het hoofd van de tegenstander, waar hij een tweede gele kaart voor kreeg. Bekijk hier de beelden.

Belgische U19

Voetbalflitsen zette met plezier de basiself van de Belgische U19 tegen Albanië in de kijker, waar Thierry Siquet trouwens coach van is. Mario Stroeykens was tegen Albanië de man van de match met een doelpunt en een assist. Ook Noah Sadiki en Roméo Vermant stonden aan het kanon. Stonden in de basis: Jelle Van Neck, Jorne Spileers, Martin Wasinski, Bram Lagae, Arnaud Dony, Noah Sadiki, Mouad El Fanis, Léandre Kuavita, Samuel Mbangula (die uitstekend bezig is voor Juventus), Mario Stroeykens en Sekou Diawara. Vielen in: Dirk Asara, Roméo Vermant, Julien Duranvilla en Norman Bassette.

belgië u19 thierry siquet

Eerder dit jaar won de Belgische U19 al met 1-3 van Finland. Helaas konden de Belgen zich toen niet plaatsen voor het EK 2022, maar ze toonden wel over het nodige talent te beschikken. De basiself tegen Finland vind je hieronder. Toch een serieus verschil met nu. Spelers als Johan Bakayoko en Roméo Lavia breken dit seizoen door bij hun club en worden al bij de Belgische beloften geposteerd. Van Genk-spits Sekou Diawara was toen nog geen sprake.

belgische u19 tegen Finland coach Wesley Sonck Sandra, Audoor, Lavia, Stroeykens, Oyen, Boets, Rommens, Mondele

Het doelpunt van Bakayoko tegen Finland

Ook interessant