Wie is Nicolas Laforge, de Belgische scheidsrechter die al 10 jaar fluit in 1A?

Scheidsrechter zijn, het is een job die veel mensen niet zouden willen doen. Vaak krijgen ze verwijten naar het hoofd geslingerd, maar als het goed is, wordt er niet over gepraat. Eén van die Belgische scheidsrechters die al jaren op het hoogste niveau fluit, is Nicolas Laforge. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Nicolas Laforge?

Nicolas Laforge is een Belgische scheidsrechter, die al sinds jaar en dag actief is in de hoogste regionen van het voetbal. Hij werd geboren op 21 december 1986 en is momenteel dus 35 jaar. Laforge was amper 25 jaar toen hij op het hoogste niveau begon te fluiten. Op speeldag één in het seizoen 2012-13 was het moment eindelijk daar: Laforge maakte zijn debuut bij Beerschot-Lokeren (2-4): hij trok daarin zes keer geel en floot ook een penalty.

Nicolas Laforge internationale carrière

Drie jaar na zijn debuut in de Jupiler Pro League kreeg Laforge een mooie erkenning en kwam hij in dienst van de FIFA en UEFA. Een Europese poulewedstrijd floot hij in zijn carrière echter nog niet. Wél mocht hij al kwalificaties fluiten in de Europa League en Champions League. Zo leidde hij onder andere Legia Warschau-Linfield in goede banen. Ook de interland tussen Congo en Kameroen mocht hij al eens fluiten.

Wat is de job van Nicolas Laforge?

Nicolas Laforge mag dan scheidsrechter zijn in 1A, dat is niet zijn full-time job. In het dagelijks leven werkt Laforge als Technical Services Engineer bij Total Energies. 

Een fase die Nicolas Laforge zich hoogstwaarschijnlijk nog herinnert, is deze:

Ook interessant