Wie is Soelle Soelle, 16-jarig toptalent van KV Mechelen én tweede jongste speler uit 1A dit seizoen?

In de Jupiler Pro League zijn ook dit seizoen opnieuw heel wat jonge pareltjes aan het werk. Eén van hen stond afgelopen weekend nog aan het kanon tegen Antwerp: Cihan Canak. Maar er zijn nog jongere spelers dan de 17-jarige actief in 1A dit seizoen... Eén daarvan is Frederic Soelle Soelle van KV Mechelen. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Frederic Soelle Soelle KV Mechelen?

Frederic Soelle Soelle is een speler van KV Mechelen, dat uitkomt in de Jupiler Pro League. De Belg werd geboren op 24 december 2005 en is momenteel dus nog altijd maar zestien jaar. Dit seizoen debuteerde hij al voor het eerste elftal van KV Mechelen: met zijn zestien jaar, acht maanden en vier dagen is hij de tweede jongste speler uit 1A dit seizoen, na Julien Duranville. Dit seizoen speelt hij voornamelijk voor de beloften van KV Mechelen, die in Tweede Nationale aan de slag zijn.

Frederic Soelle Soelle profcontract

Soelle Soelle is een spits waar ze bij de Kakkers bijzonder veel van verwachten de komende jaren. Tom Caluwé, de voormalige sportief directeur die naar Club Brugge trok en al veel toptransfers realiseerde, voorspelde hem al een mooie toekomst: "Op een paar jaar tijd heeft hij zich ontwikkeld van iemand die op gewestelijk niveau speelde tot een speler die meedoet bij de beloftes in de hoogste elitereeks. Sinds kort maakt hij ook deel uit van de nationale ploeg U18. Iets wat zijn potentieel nog maar eens aantoont".

Bij Mechelen bleven ze niet op hun lauweren rusten: op 14 april 2022 tekende Soelle Soelle zijn allereerste profcontract. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2024 met optie op één extra seizoen.

Frederic Soelle Soelle nationale ploeg

Dat Soelle Soelle een groot talent is, weten ze ook al enige tijd met de KBVB. De spits van KV Mechelen doorliep al verschillende jeugdreeksen en maakte vorige maand nog zijn debuut bij de Belgische U18. Coach Wesley Sonck liet hem opdraven in de oefeninterlands tegen Faeröer, Engeland en Nederland. Tegen die laatste wist hij ook al raak te treffen. Bij die U18 speelt hij onder andere samen met Chemsdine Talbi van Club Brugge

Ook interessant