Straf! Deze speler uit Vierde Provinciale maakte bijna één derde van alle goals van zijn ploeg

Je hoeft soms niet ver te kijken om goed voetbal te zien. KVK Tienen B bijvoorbeeld is het productiefste elftal van gans Vlaams-Brabant met 136 goals. Bijna één derde van die goals kwam van de voet van Dries Vanwelde. Hij scoorde maar liefst 52 goals dit seizoen in Vierde Provinciale.

KVK Tienen

KVK Tienen werd opgericht in 1921 en heeft het stamnummer 132. De clubkleuren zijn blauw en wit. 'De Suikerboys' speelden lange tijd in Tweede Klasse en zijn nu al bijzonder lang actief in de nationale reeksen. Tienen is trouwens een ploeg in opmars. In 2018/2019 werden ze kampioen in Derde Nationale, het seizoen erop deden ze dat over in 2de Nationale. Het is hun eerste volwaardige seizoen in Eerste Nationale

KVK Tienen B

KVK Tienen kreeg er in het seizoen 2020-2021 een nieuw team bij. Door de inbreng van KVK Tienen B wil de club ook de referentie maken in het Provinciale voetbal. Het is veel lokaler en het wil de spelers uit de jeugdwerking van KVK Tienen zo de kans om te voetballen tegen 'de grote mannen' in Vierde Provinciale. De ploeg doet het dit seizoen uitstekend. Ze staan alleen leider met acht punten voorsprong op de tweede. Ze hebben ook een doelpuntensaldo van +106! 

Dries Vanwelde

Een van de uitblinkers dit seizoen bij KVK Tienen B, en bij uitstek in de hele Provincialereeks is Dries Vanwelde. De 24-jarige aanvaller scoorde dit seizoen maar liefst 52 goals in 25 competitiewedstrijden en is daarmee met afstand de meest trefzekere speler in de Vierde Provinciale A (Brabant).

Dries Vanwelde kvk tienen b